Gruppchef IT- stöd inom Ekonomifunktionen till Länsförsäkringar AB

Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Kontakta
Ola Everhed
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till Länsförsäkringar ABs ekonomifunktion söker vi nu en Gruppchef som ansvarar för förvaltning och utveckling av ekonomifunktionens IT- system. 

Om jobbet
I rollen som gruppchef för Process och Systemstöd kommer du att leda en grupp med 7 medarbetare som ansvarar för förvaltning och utveckling av IT- system inom enheten Ekonomi & Finans. Inom gruppen finns rollerna förvaltningsledare, informations- och verksamhetsarkitekt och objektspecialister. Du rapporterar till avdelningschef för Verksamhetsstöd och ingår i ledningsgruppen.

Gruppens huvudsakliga uppdrag är att se till att processer inom Ekonomi & Finans har väl fungerande systemstöd. Det innebär både förvaltning av befintliga system men också att driva digitalisering och automatisering i delar av processer där systemstöd kan utvecklas. Som gruppchef behöver du kombinera ett nära linjeledarskap med ett tydligt leveransansvar. Du kommer bland annat att vara involverad i projektstyrgrupper och objekt- och förvaltningsledningen och har ansvar för att hålla ihop systemförvaltningen för objektet.

Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringar av våra processer så vi förväntar oss även att du är med och utvecklar arbetssättet enligt Lean.

Vem är du?
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att jobba i någon typ av ledarroll. Du har tidigare erfarenhet av att framgångsrikt driva utveckling i en IT-verksamhet, men trivs också med att säkerställa förvaltning och har en god förståelse för ett processtyrt arbetssätt. Det är meriterande om du har arbetat enligt modellen PM3, har vana av en outsourcad IT-miljö och har förståelse för ekonomiska processer.

Som person är du social, trygg i dig själv och tydlig i din kommunikation. Du har vidare god förmåga att kommunicera med olika typer av roller i organisationen, både inom IT och verksamhet. Du är van att arbeta strukturerat, har lätt för att prioritera bland arbetsuppgifter och initiativ och har en hög leveransprecision i ditt arbete. Du drivs av att coacha och utveckla medarbetare och arbetssätt och kan på ett tydligt sätt förmedla en gemensam målbild. Du kan också bygga goda relationer både inom gruppen och ut mot verksamheten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Process och Systemstöd
Process och Systemstöd ingår i enheten Ekonomi & Finans. Enheten ansvarar för Länsförsäkringar AB-koncernens ekonomistyrning, kapitalplanering, finansiella redovisning och rapportering samt ansvarar för investerar- och ratingkontakter. Vidare ansvarar enheten för länsförsäkringsgruppens betalningshantering. Inom koncernen är Länsförsäkringar AB respektive Länsförsäkringar Bank börsnoterade för sina obligationer och följer därmed börsens noteringsavtal.           

Din ansökan
Vill du bli en del av en framgångsrik koncern? I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Boardtalk. Välkommen med din ansökan för tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Ola Everhed, telefon 070 790 01 06 eller Anders Johansson, telefon 070-790 88 36 på Boardtalk AB. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt dock senast den 15 januari 2017.

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra. Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag:

http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb