Ekonomichef till Crawford & Company Sweden AB

Plats
Stockholm/Sundbyberg
Annonserat
den 21 december 2016
Stängs
den 20 januari 2017
Kontakta
Lou Sjöholm Mineur
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till Crawford & Company Sweden AB söker vi nu en ekonomichef. Som ekonomichef leder du det ekonomiska arbetet genom planering, styrning och uppföljning för Sverige, Danmark och Finland. Som ekonomichef ingår du i ledningsgruppen och rapporterar direkt till European Regional Financial Controller och till Verkställande Direktör för Sverige. Ekonomiavdelningen består av 4 personer och din placering blir på Crawford & Companys kontor beläget i Sundbyberg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Leda det ekonomiska arbetet för Sverige, Danmark och Finland samt personalansvar för 3 personer i Sverige
  • Övergripande ansvar för att den löpande redovisningen, månads- och årsbokslut samt övrig finansiell rapportering håller hög kvalitet samt är i enlighet med gällande regelverk och lagstiftning
  • Årlig konsolidering av Sverige, Danmark och Finland
  • Budget & prognosarbete, samt utveckling av rutiner, processer och system kopplade till detta
  • Vara ett proaktivt affärsstöd till ledningen och övriga verksamheten i finansiella frågor
  • Intäkts- och kostnadsanalyser
  • Moms- & skatterapportering för Sverige, Danmark och Finland
  • Likviditetsuppföljning/planering
  • Kontaktperson mot revisorer, skatteverket och andra externa intressenter
  • Initiera, utveckla och följa upp förbättringsområden inom ekonomiavdelningen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande i kombination med flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du har erfarenhet av att leda en ekonomiavdelning och är trygg inom redovisningsområdets samtliga delar. Rollen kräver också att du har erfarenhet av både US GAAP och IFRS. Vi ser också att du har erfarenhet från en internationell företagsmiljö och har arbetat mot tighta deadlines. Vidare behärskar du Excel på en hög nivå samt är van att presentera finansiell information både muntligt och skriftligt på ett pedagogiskt sätt. Rollen kräver också att du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som ekonomichef ser vi att du är proaktiv, analytisk och ansvarstagande samt har ett genuint affärsintresse. Du är mycket kvalitetsmedveten och noggrann samt har en prestigelös inställning. Vidare har du en coachande ledarstil och drivs och motiveras av att utveckla såväl medarbetare som rutiner och processer. Rollen kräver också att du är kommunikativ samt trivs att arbeta mot flera kontaktytor i organisationen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Crawford & Company med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Lou Sjöholm Mineur på 0766-47 16 17 om du har några frågor. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Crawford & Company är ett konsultföretag som arbetar med fristående skadereglering. Våra uppdragsgivare är såväl svenska som utländska försäkringsbolag och captives. Crawford & Company (Sweden) AB är ett helägt dotterbolag till amerikanska Crawford & Company. Vi är idag cirka 80 personer anställda i Sverige fördelade på fyra kontor - Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall - och har även ett nära samarbete med våra nordiska grannländer. Genom compliance samt kontroll på riskhantering och våra processer möter vi de krav som Solvens II ställer på outsourcing av kritiska och viktiga operativa funktioner. Detta oavsett om skaderegleringen äger rum i Crawfords lokaler och i vårt/kundens skadehanteringssystem eller hos våra uppdragsgivare med uthyrd personal. All handläggning bedrivs proaktivt med sikte på att kunna avsluta skadorna så fort som möjligt.

Liknande jobb

Liknande jobb