Chef för Skatt sökes till Ekonomi & Finans inom Länsförsäkringar AB

Rekryterare
Länsförsäkringar AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2016
Stängs
den 22 januari 2017
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Till den nybildade gruppen Skatt söker vi en gruppchef. Du ansvarar för att Länsförsäkringar AB-koncernen har en skatteeffektiv verksamhet och betalar rätt skatt.

Du och dina medarbetare arbetar tillsammans med verksamheten för att säkerställa att de juridiska personerna inom Länsförsäkringar AB-koncernen uppfyller svensk och utländsk skattelagstiftning och deltar med spetskompetens i produktutveckling och investeringsbeslut. Ni bevakar och lagstiftning inom ansvarsområdet och säkerställer implementation i verksamheten. Gruppen ansvarar för bolagsskatt, mervärdesskatt, punktskatter samt rapportering av regelverken FATCA och CRS.

Du ingår i avdelning Redovisning och rapporterings och ledningsgrupp. Din grupp består av 4 medarbetare. Då gruppen är relativt ny blir en del i ditt uppdrag att bygga upp rutiner och arbetssätt i gruppen och säkerställa att vi har en optimal organisation.

Du kommer förutom att leda gruppen även att arbeta operativt med utredningar.

Vem är du?
Vi söker dig som är jurist med minst sju års relevant erfarenhet, med mycket god förmåga att identifiera och tillämpa skattelagstiftning i praktiken samt förstå konsekvenser av olika typer av händelser i praktiken. Vidare kräver rollen kompetens inom associationsrätt och processrätt samt god förmåga att sätta sig in i verksamhet och affär. Övergripande kunskaper om finansiell rapportering och intern kontroll är viktigt för leveransen.

Vi ser gärna att du som person är noggrann, drivande och bra på att inspirera och utveckla andra. Du har god förmåga att kommunicera, skapa goda relationer på olika nivåer i organisationen, har ett stort mått av engagemang och är lösningsorienterad. Vidare har du ett stort intresse för affärer och en förmåga att skapa struktur. För att trivas hos oss krävs förmåga att växla mellan helhet och detaljer. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har dokumenterad chefserfarenhet och erfarenhet från bank och/eller försäkring.

Du erbjuds
En tjänst inom en organisation där engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är vad som driver utveckling. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Kontoret är beläget på Gärdet i Stockholm.

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Jurek Rekrytering & Bemanning. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Uittomäki, telefon 076-633 14 40 eller via mejl ulriikka@jurek.se

Vi svarar gärna på dina frågor:
• Malin Rylander-Leijon, CFO Group, 08-588 408 64
• Kontaktombud för FTF är Ulrika Taylor, 08-588 404 25
• Kontaktombud SACO är Erika Berglund, 08-588 404 94

Start:
Enligt överenskommelse.

Lön:
Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag
Sök gärna tjänsten snarast då intervjuer sker löpande. Du söker tjänsten via www.jurek.se

Område:
Stockholm
Stockholms län
Sverige

Anställning:
Tillsvidareanställning, Heltid

Kontakt:
Ulriikka Uittomäki
ulriikka@jurek.se

Om verksamheten
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag - http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Till Ekonomi & Finans inom Länsförsäkringar AB söker vi en chef till gruppen Skatt. Du erbjuds en spännande roll som chef hos en unik arbetsgivare inom bank- och försäkring. Enheten Ekonomi & Finans ansvarar för Länsförsäkringar AB-koncernens ekonomistyrning, kapitalplanering, finansiella redovisning och rapportering samt för investerar- och ratingkontakter. Vidare ansvarar enheten för länsförsäkringsgruppens betalningshantering. Inom koncernen är Länsförsäkringar AB respektive Länsförsäkringar Bank börsnoterade för sina obligationer och följer därmed börsens noteringsavtal.

Liknande jobb

Liknande jobb