Redovisningsansvarig till Elof Hansson Gruppen

Plats
Göteborg
Annonserat
den 21 december 2016
Stängs
den 20 januari 2017
Ref:
2246
Kontakta
Heidi Bader
Kategori
Redovisning
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

För Elof Hanssons räkning söker vi nu en Redovisningsansvarig. Du kommer att tillhöra Group Finance och sitta på huvudkontoret på Första Långgatan i Göteborg.

Tjänsten:
Som Redovisningsansvarig ansvarar du för vårt Shared Service Center som sköter redovisningen för tre svenska enheter. I rollen ingår uppgifter såsom operativ stöttning till medarbetare i gruppen, kontakt med verksamheten och dotterbolagens ekonomichefer samt stöttning till Group Finance.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Säkerställa ett effektivt och ändamålsenligt arbete med våra reskontror (kund- och leverantörsreskontra) samt bankavstämningar tillsammans med Treasuryavdelning.
• Säkerställa fungerande rutin avseende moms- och uppbördsdeklarationer
• Bokföring av allegat
• Drivande i bokslutsarbete
• Stötta och handleda personalen inom avdelningen avseende det dagliga arbetet
• Tillsammans med koncernredovisningschefen säkerställa en god kvalité på redovisningen för de svenska bolagen och fortsatt utveckling av arbetssätt och rutiner
• Delaktig i upprättande av årsredovisning
• Löpande dialog med ekonomicheferna för respektive bolag

Profil:
Du som söker har högskoleexamen eller motsvarande med inriktning redovisning och minst 3-4 års erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete. Du har goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har arbetat med affärssystemet Navision. Du är kommunikativ, har pedagogisk förmåga, är van vid att vägleda och handleda personal samt är prestigelös. Du får en viktig roll gällande att upprätthålla en fungerande och ändamålsenlig struktur där processer ständigt behöver förfinas. Då Elof Hansson är en föränderlig organisation är det värdefullt om du är strukturerad, noggrann och effektiv i ditt arbetssätt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, har en god samarbetsförmåga samt ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Du kommer rapportera till Group Finance Manager.

Välkommen in med din ansökan!
Heidi Bader 0709 85 63 37, hbader@contaplus.se

Om företaget
Elof Hansson Gruppen bedriver internationell handel med skogsprodukter inom affärsområdena pappersmassa, papper och sågade trävaror samt tillhandahåller anläggningar och utrustning, maskineri och kompletta fabriker samt processdelar till pappersmassa, papper samt sockerindustri. Vi investerar också i och utvecklar fastighetsprojekt.
Elof Hansson Holding är moderbolag till Elof Hansson Gruppen och konsoliderar aktiviteterna från de tre business areas: Trade, Industry och Property. Antalet anställda i Gruppen uppgår till ca 300 anställda i 22 länder och omsatte 5 miljarder kronor 2015. Läs mer om företaget på http://www.elofhansson.com/.

Liknande jobb

Liknande jobb