Treasury Controller till Elof Hansson Gruppen

Plats
Göteborg
Annonserat
den 21 december 2016
Stängs
den 20 januari 2017
Ref:
2247
Kontakta
Heidi Bader
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

För Elof Hanssons räkning söker vi nu en Treasury Controller. Du kommer att tillhöra Group Finance och sitta på huvudkontoret på Första Långgatan i Göteborg.

Tjänsten:
Som Treasury Controller säkerställer du tillsammans med gruppens Treasurer en fungerande Treasuryavdelning. Utöver detta kommer mycket fokus läggas på att analysera valutapåverkan i redovisningen och koncernens treasuryresultat.

I rollen ingår arbetsuppgifter såsom:
• Dagliga avstämningar av valutaposition och terminer för att säkerställa en effektiv säkring för koncernen
• Biträde vid avstämning av koncernens likviditet och banksaldo
• Avstämning & uppföljning av treasuryresultat
• Säkerställa korrekt redovisning av valutaterminer, räntederivat, lån och räntor
• Intern kontroll av arbetsmetoder
Du kommer även vara delaktig i bokslutsarbetet och arbeta med framtagande av underlag kopplat till Treasury i samarbete med ekonomiavdelningen. Fokusområden är kontroll och uppföljning av koncernens finansiella transaktioner. Du får en viktig roll gällande att upprätthålla en fungerande och ändamålsenlig struktur där intern kontroll är en viktig hörnsten i arbetet framåt.

I rollen som Treasury Controller har du systemansvar för finanssystemet (TWIN).

Profil:
Du som söker har högskoleexamen eller motsvarande med inriktning finans/redovisning och minst 2-3 års erfarenhet från liknande arbete. Du har förmodligen arbetat inom finans men vill inrikta dig mot redovisning/controlling eller tvärtom. Du har goda kunskaper i Excel, är kommunikativ samt är prestigelös. Då Elof Hansson är en föränderlig organisation är det värdefullt om du är noggrann och effektiv i ditt arbetssätt, bra på att arbeta självständigt och tar eget ansvar. Du bör även ha en god samarbetsförmåga samt ha ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Du kommer rapportera till Group Finance Manager.

Välkommen in med din ansökan!
Heidi Bader 0709 85 63 37, hbader@contaplus.se

Om företaget
Elof Hansson Gruppen bedriver internationell handel med skogsprodukter inom affärsområdena pappersmassa, papper och sågade trävaror samt tillhandahåller anläggningar och utrustning, maskineri och kompletta fabriker samt processdelar till pappersmassa, papper samt sockerindustri. Vi investerar också i och utvecklar fastighetsprojekt.
Elof Hansson Holding är moderbolag till Elof Hansson Gruppen och konsoliderar aktiviteterna från de tre business areas: Trade, Industry och Property. Antalet anställda i Gruppen uppgår till ca 300 anställda i 22 länder och omsatte 5 miljarder kronor 2015. Läs mer om företaget på http://www.elofhansson.com/.

Liknande jobb

Liknande jobb