Blaq

Strategisk AML Specialist – SBAB

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2016
Stängs
den 21 januari 2017
Kontakta
Carl Tullberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en erfaren och driven AML Specialist som från ett strategiskt perspektiv kontinuerligt bevaka förändringar i regelverken, samt att säkerställa att verksamheten har relevanta riskbaserade processer för att minimera penningtvätt, finansiering av terrorism samt finansiella sanktioner. Inom ansvarsområdet ligger att säkerställa att SBAB arbetar riskbaserat, och att SBAB:s resurser läggs på åtgärder som effektivt bidrar till att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism.

Tjänsten
Penningtvätt (Anti-Money Laundering, AML) är en mycket viktig del för banken. Rollen är placerad i Stockholm och kommer arbeta brett mot hela bankens verksamhet och ledning. I rollen som Strategisk AML Specialist säkerställer du att bolagets processer uppfyller kraven i regelverken samt att system och rutiner har tydliga instruktioner och att dessa efterlevs på rätt sätt. Du besvarar både externa och interna förfrågningar inom AML/CFT samt bevakar förändringar i regelverken.

Framgångsfaktorn ligger i att både förstå affären men samtidigt kraven som ställs och genom pedagogik och ett pragmatiskt angreppssätt få affärslinjen att förstå vilka åtgärder de måste genomföra.

Bakgrund
Vi tror att rätt kandidat är akademiker och gärna jurist med några års erfarenhet från operativt arbete med AML, gärna från bank, konsultbolag eller liknande verksamhet. Ett krav är en god förståelse för AML-lagstiftning, regleringar, direktiv och hänvisningar. Du är med och utformar processer och styrdokument vilket ställer krav på både noggrannhet och förståelse för de bredare perspektiven.

Som person är du positiv, öppen och driven, samt har en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. SBAB som bank är en mycket dynamisk och öppen arbetsplats, som både värnar om den enskildes utveckling och karriär samtidigt som man tar ett socialt ansvar som arbetsgivare.

Om SBAB
SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår position och uppnå vår vision – Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 350 000 och vi är ca 400 medarbetare. SBAB hade Sveriges nöjdaste bolånekunder 2015, enligt Svenskt Kvalitetsindex, något vi är mycket stolta över.

Liknande jobb

Liknande jobb