Scania

Financial controller - Financial control Industrial operations, JRI

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 22 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Ref:
20164924
Kontakta
Gustav Helldén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Financial Control Industrial Operations är en grupp inom Group Reporting and Control vid Scanias koncernstab. Gruppen ansvarar för konsolidering, analys och presentation av finansiell information samt finansiell rapportering och uppföljning av den Industriella verksamheten. Utöver detta förvaltar och utvecklar gruppen industrins ekonomimodell. Våra rapporter går till Scanias företagsledning och styrelse, vilket ställer stort krav på relevans, kvalitet och leveransprecision. Avdelningen deltar även i det finansiella integrationsprojektet i Volkswagen och bistår med analyser, utredningar och uppföljningar.

Dina arbetsuppgifter
Som Financial Controller kommer du att delta i arbetet med att sammanställa och analysera finansiell information för industrin, i både bokslut och prognos. En viktig del i det arbetet innebär att vara bollplank och stöd till de rapporterande enheterna. Du kommer även att driva och delta i förändrings- och utvecklings­projekt inom det industriella ledet.
 
Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete i en trivsam och dynamisk miljö. Tjänsten ger många kontaktytor i organisationen och en god möjlighet att få insyn i hur Scania fungerar och följs upp. Detta i kombination med varierande arbetsuppgifter ger en bra möjlighet till en god personlig utveckling.
 
Din profil
Som person gillar du att arbeta tillsammans med andra för att nå uppsatta mål. Du har hög integritet och är drivande samt kan självständigt och med god relevans, kvalitet och leveransprecision arbeta med flera olika arbetsuppgifter.
 
Du har en universitetsexamen i ekonomi med inriktning mot redovisning eller ekonomistyrning och har erfarenhet av kvalificerad verksamhetsstyrning.
Du är van användare av Microsoft Office paketet och har du dessutom erfarenhet från koncernrapporteringsverktyget Hyperion Financial Management är det meriterande. 
 
Du behärskar engelska i tal och skrift.
 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Närmare upplysningar lämnas av
Gustav Helldén, 08-553 834 76
Tommy Degerlund, 08-553 535 03
 
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Liknande jobb

Liknande jobb