Forskningsledare till division Certifiering inom RISE-koncernen

Rekryterare
Plats
Borås, Göteborg eller Lund
Annonserat
den 23 december 2016
Stängs
den 22 januari 2017
Ref:
SE-11707
Kontakta
Suzanne Waxberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ledningssystem – Standarder – Kvalitet

  • Är du sugen på att bryta ny mark och gå i bräschen för nya initiativ som skapar nytta för näringslivet?

  • Är du entreprenöriell i den bemärkelsen att du gillar att få bygga utifrån målbilder?

  • Är du bevandrad i hur man söker forskningsmedel och har lett forskningsprojekt tidigare?

  • Är du disputerad och har minst 5 års arbetslivserfarenhet?

Om du svarar ja på ovanstående är du kanske vår framtida forskningsledare? Division certifiering inom RISE är precis i uppstarten av att börja med forskning av ledningssystem, standarder och kvalitet. Som ett första led i denna strävan behöver de anställa en forskningsledare som ska ansvara för uppbyggandet av forskningen.

Som forskningsledare kommer du att ansvara för att bygga verksamheten och förväntan är att inom 5 år vara mellan 4-6 personer som jobbar med detta. Du förväntas skapa projekt genom omvärldsbevakning. Du kommer att titta på hur kunderna ser på sina nuvarande standarder och ledningssystem och hur CE kan hjälpa dem att bli än mer lönsamma i deras affärer? Vilka trender ser man och vilka behov tror du att kunderna kommer att ha i framtiden. Till din hjälp kommer du att ha många kunniga personer och bland annat finns ett Grants Office centralt inom koncernen som är väldigt duktiga på forskningsansökningar, produktansvariga inom de olika områdena samt affärsutvecklingsansvariga.

För att bli framgångsrik tror vi att du är disputerad och har arbetat minst 5 år efter avslutad utbildning, gärna kopplat till näringsliv/industri. Vi tror att du gillar att driva projekt och bygga ifrån grunden. Vidare har du erfarenhet av att söka forskningsmedel och vi tror att det är meriterande om du har någon form av förståelse för kvalitetsområdet. Som person tror vi att du gillar att driva projekt, är duktig på att skapa relationer både internt och externt och du är inte rädd för diskussioner. Du rapporterar till Enhetschefen och ingår i ledningsgruppen för Division Certifiering. Placering Borås, Göteborg eller Lund.

Vi erbjuder dig ett mycket spännande och utvecklande arbete och egentligen en helt ny mark att bygga ifrån. RISE koncernen har som uppdrag från näringsdepartementet att utveckla och skapa nytta för näringslivet och i denna roll får du stora möjligheter att göra detta. Att vara med och påverka framtidens näringsliv. 

Rekryteringen sker i samarbete med Mercuri Urval. Du är välkommen med din ansökan snarast dock senast den 22 januari 2017 på www.mercuriurval.se och ange ref nr SE-11707. För ytterligare information kontakta Suzanne Waxberg, Mercuri Urval, tel 031-3335216

Division Certifiering inom RISE koncernen utfärdar certifikat enligt en lång rad standarder inom ledningssystem, produkt och person. Certifiering syftar till att skapa förtroende vilket förutsätter kompetens och opartiskhet vilka är hörnstenar för oss. 

På RISE jobbar mer än 2200 medarbetare på olika sätt med forskning och teknik som gör nytta för näringsliv och samhälle. Vi drivs av kreativitet, kunskap och samverkan för att uppnå vår mission – accelerating innovation. Det gör vi genom att tillsammans med våra kunder och partners utveckla produkter och tjänster baserad på tillämpad forskning, för att lösa existerande och framtida behov för näringsliv och samhälle. I vår roll som forskningsinstitut ligger också att skapa nätverk och nya samarbetsmöjligheter för våra kunder och samarbetspartners både nationellt och internationellt. På det sättet bidrar vi till att lösa utmaningarna för ett hållbart samhälle och att stärka svensk industris konkurrenskraft på en alltmer global marknad.

Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle.

Liknande jobb

Liknande jobb