Jordnära Ekonomichef till växande investmentbolag i Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2016
Stängs
den 22 januari 2017
Kontakta
Casper Båge von Sivers
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till GLD Invest söker vi en prestigelös Ekonomichef som kommer ansvara för bolagets ekonomifrågor, både rörande redovisning, koncernredovisning samt ekonomistyrningsfrågor. GLD Invest är ett familjeägt bolag och har en framgångsrik historia. GLD Invest har tre större delar där de fokuserar sina investeringar i: fonder, tillväxtbolag/start-up samt fastigheter. I rollen som Ekonomichef är det viktigt att du har en rutin och lång erfarenhet inom liknande tjänster sedan tidigare. Bolaget har sitt kontor centralt beläget på Blasieholmen, där du kommer att utgå ifrån.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Ekonomichef:

  • Helhetsansvar över redovisningen (inklusive koncernredovisning, löpande redovisning, månads-, kvartals- och årsbokslut)
  • Utveckla den finansiella rapporteringen
  • Delaktig i investeringar och Due Dilligence-processer
  • Framtagande av årsredovisning
  • Lönehantering
  • Ansvara för valutafrågor
  • Delaktighet i bolagsjuridiska frågor

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har civilekonomexamen eller motsvarande utbildningsbakgrund och minst 10 års erfarenhet inom en ledande ekonomiposition. Du har tidigare erfarenhet av redovisning och det är mycket meriterande om du har arbetat med koncernredovisning. För att uppnå framgång i rollen som ekonomichef har du erfarenhet av att utveckla ekonomiska rapporter och kan agera som bolagets referens inom ekonomistyrningsfrågor. Du har ett starkt intresse för bolagsaffärer och finansmarknaden i stort. Vi ser gärna att du har arbetat mot fastighetsbranschen tidigare. Har du arbetat inom investmentbolag, private equity eller fondbolag tidigare är även det meriterande. För att passa i rollen som ekonomichef har du även god systemvana och hanterar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Ekonomichef på GLD Invest är det viktigt att du är prestigelös och är trygg i din roll att representera bolaget vid olika nätverksträffar eller kundmöten. Du behöver kunna agera självständigt och vara självgående samt prioritera och planera din tid rätt och effektivt. Du trivs i en roll där du har ett brett ansvar och kan driva projekt, stora som små. Du har en god utvecklad samarbetsförmåga och är van vid att diskutera dina förslag med VD eller styrelse innan beslut fattas. Vidare har du en god systemvana.

Placeringsort: Stockholm

Om GLD Invest
GLD Invest är ett privatägt investeringsbolag. Genom ägarledd kapitalförvaltning med en bred portfölj av investeringsslag arbetar vi för långsiktig avkastning.  Koncernen omsatte 123 mkr 2015 med ett resultat på 15,7 mkr. Vårt fokus ligger på affärsmodeller inom B2B samt fastigheter. Majoriteten av våra direktinvesteringar sker inom miljö- och energiteknikområdet.

Som Ekonomichef på GLD Invest erbjuds Du:

  • En bred och central roll på ett expansivt investment bolag inom en ständigt växande bransch
  • En roll där du dels kommer ansvara för den operativa ekonomin i bolaget, samtidigt som att du kommer vara nära affärsutvecklingen och strategiska investeringar

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar GLD Invest med Meritmind. För mer information är Du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Casper Båge von Sivers på casper.vonsivers@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in Din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan Du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med Din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb