Business controller till Gränges Sweden AB

Rekryterare
Plats
Finspång
Annonserat
den 22 december 2016
Stängs
den 22 januari 2017
Kontakta
Anna Haga
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Meritmind har fått förtroende av Gränges Sweden AB att rekrytera en Business Controller till deras team i Finspång. Här erbjuds du ett omväxlande arbete med stora möjligheter att bidra till utveckling av finansfunktionen i ett företag under ständig utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker dig som har ett affärsintresse och vill arbeta nära verksamheten i ett industriföretag där utvecklingstakten är hög både inom bolaget och finansfunktionen.

Som Business Controller på Gränges kommer du arbeta du i ett team av fyra controllers där samtliga rapporterar till controllerchefen. Tjänsten innebär nära samarbete med övriga controllers och medarbetare inom finansfunktionen, affärsansvariga och den regionala ledningsgruppen.

  • Kalkylering
  • Lagervärdering och analys av rörelsekapital
  • Priskalkylering
  • Lönsamhetsanalys
  • Budget och prognosarbete
  • Resultatuppföljning
  • Vara bollplank och vara expert i ekonomistyrningsfrågor
  • Driva och medverka i olika projekt

Kvalifikationer och erfarenhet:
För att vara framgångsrik i rollen som Business Controller på Gränges har du en relevant utbildning på akademisk nivå inom ekonomiområdet. Du har hunnit skaffa dig flera års arbetslivserfarenhet och har tidigare erfarenhet av ovanstående beskrivna arbetsuppgifter. Dina systemkunskaper är goda och du är en avancerad användare av Excel. Vi ser det som meriterande om du även har tidigare erfarenhet från industriföretag och internationell verksamhet. Du hanterar svenska och engelska mycket väl både i tal och skrift.

Eftersom Gränges arbetar i en föränderlig miljö är det viktigt att du är flexibel och snabbt kan byta fokus när det krävs. Du har lätt för att samarbeta med människor och att bygga förtroendefulla relationer. Du är en person som är bekväm med att ge presentationer även för större grupper och management. Vidare beskrivs du ofta som drivande, resultatorienterad och du trivs med att arbeta med ett högt tempo, samtidigt som du alltid är mån att leverera med hög kvalité.

Placeringsort: Finspång

Om företaget
Gränges Sweden AB är dotterbolag till börsnoterade Gränges AB, som är en världsledande koncern inom valsad aluminium för värmeväxlarindustrin. Gränges utvecklar, tillverkar och marknadsför värmeväxlarband för fordonsindustrin och stationära värmeväxlare. Gränges Sweden AB ansvarar för Gränges försäljning av material i Europa, Mellanöstern och Afrika och utgår från produktionsanläggningen i Finspång. Huvuddelen av Gränges Sweden ABs personal finns i anslutning till verket i Finspång, där ca 420 personer arbetar inom utveckling, produktion, försäljning, FoU och andra stödfunktioner. Gränges har också produktionsenheter i Kina och USA. Grängeskoncernen har idag en omsättning på mer än 10 miljarder SEK på årsbasis. Läs mer på www.granges.com.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Gränges Sweden AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-201 03 55. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!