Rekryterare till Sigtuna kommun

Rekryterare
Sigtuna kommun
Plats
Sigtuna
Annonserat
den 23 december 2016
Stängs
den 19 januari 2017
Kontakta
Emelie Wijk
Kategori
HR / Personal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Arbetsbeskrivning
HR-enhetens uppdrag är att skapa förutsättningar för att Sigtuna kommun ska utvecklas som en attraktiv arbetsgivare. Ett prioriterat fokus för kommunen är kompetensförsörjning. Vi inrättar därför nu en ny anställning som rekryterare.

Vi söker dig som brinner för rekrytering och kompetensförsörjning och trivs med en blandning av strategiskt och operativt arbete. Dina arbetsuppgifter innebär konsultativt stöd såväl i kompetensförsörjningsarbete, employer branding som kvalificerat stöd i rekrytering främst av chefer och specialister. Du arbetar på uppdrag av förvaltningar inom kommunen.

Du kommer att koordinera och följa upp kommunens kontakter med externa leverantörer och vara objektspecialist i kommunens rekryteringssystem samt samordna upphandlingar inom sakområdet och genomföra utbildningar i rekryteringsmetodik för chefer.

Du kommer att arbeta med rekryterings- och kompetensförsörjningsstrategier och för att stärka Sigtuna kommun som attraktiv arbetsgivare. Detta innebär bland annat att, i samarbete såväl med kollegor på HR, kommunikationsenheten som med rekryterande förvaltningar, arbeta med att utforma effektiva rekryteringsprocesser och metoder för att aktivt söka kandidater och hitta bra kanaler för annonsering och marknadsföring. Du kommer att planera för och medverka vid mässor och event för olika yrkesgrupper och utveckla samarbeten med högskolor, universitet och andra för ändamålet viktiga aktörer.

Du kommer att rapportera till HR-chefen och tillhöra HR-enheten samtidigt som du arbetar på uppdrag av rekryterande chefer. Då rollen är ny innebär den möjligheter att påverka arbetets utformning.

Vem är du?
Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med kvalificerat stöd vad gäller rekrytering av chefer och specialister. Vidare har du flerårig erfarenhet av att arbeta med utveckling av rekryteringsprocesser och har erfarenhet av att utbilda inom sakområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med att utveckla strategier för kompetensförsörjning och/eller employer branding. Du har egen erfarenhet av arbete med personlighetsbedömning med stöd av adekvata tester och verktyg.

Du har, vad vi bedömer vara, för uppdraget relevant, akademisk examen, företrädesvis inom beteendevetenskap. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska och engelska. Du hanterar Officepaketet mycket väl och har hög datamognad samt erfarenhet av arbete i rekryteringsverktyg. Har du erfarenhet av liknande arbete i en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Som person tar du initiativ, arbetar självständigt och uppnår resultat samtidigt som du har mycket god samarbetsförmåga. Du har förmåga till nytänkande, är flexibel och arbetar utifrån ett konsultativt förhållningssätt. För att lyckas i tjänsten är du lyhörd, relationsskapande, serviceinriktad och har hög integritet. Du har förmåga att lyssna in och omsätta verksamhetens behov i krav på kompetens. Du är vidare strukturerad, kvalitetsmedveten och ansvarstagande.

Erfarenhet krävs.

Du erbjuds
Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Start:
Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Lön:
Lön enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdagen är den 2017-01-19. Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till Sigtuna kommun. Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Wijk på tel.nr 0766-33 14 41 alternativt via mail: emelie.wijk@jurek.se

Område:
Sigtuna
Stockholms län
Sverige

Anställning:
Tillsvidareanställning, Heltid

Kontakt:
Emelie Wijk
emelie.wijk@jurek.se

Om verksamheten
Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 45 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden.

I Sigtuna kommun kommer invånaren först. Vi tror på allas lika värde, kvalitet i fokus, uppdragsgivarens förtroende och att olikheter berikar.

Liknande jobb

Liknande jobb