PostNord Head of Property & Projects

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 december 2016
Stängs
den 25 januari 2017
Kontakta
Helena Salomonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

PostNord är inne i en mycket spännande utvecklingsfas och söker nu en person som vill vara med och leda avdelningen Property & Projects inom koncernen. Vi söker dig med goda ledaregenskaper som drivs av samverkan och verksamhetsutveckling!

Tjänsten
Som Head of Property & Projects får du en central och strategisk roll i den nordiska koncernen.  

Ditt uppdrag är att ansvara för organisationen som tillgodoser kärnverksamheten med lämpliga lokaler och terminaler. Genom Corporate Real Estate skapar vi strategiska förutsättningar för koncernens mål och aktiviteter. I din roll leder och fördelar du arbetet inom ditt team som består av fem hyresförhandlare och tolv projektledare i Sverige och Danmark. Det förekommer en del resor inom Norden i tjänsten och du utgår från vårt fina aktivitetsbaserade kontor i Solna.

Som Head of Property & Projects kommer du att samarbeta mycket med respektive landsorganisationer samt avdelningarna för Facililty Management och Management och Controlling.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Övergripande ansvar för att leda och styra avdelningen och skapa ändamålsenliga lokaler för kärnverksamheten
 • Samordna etablering utifrån verksamhetens behov och ledningens strategi
 • Affärs- och verksamhetsplanering
 • Personal- och resultatansvar för din avdelning
 • Medverka vid större förhandlingar
 • Delaktig i utvecklingsarbetet och genomförandet av framtida infrastrukturprojekt inom PostNord
 • Aktivt delta i ledningsgruppen för Real Estate samt koncernövergripande styrgrupper
 • Medverka i nätverk internt såväl som externt

Kvalifikationer

 • Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning
 • Erfarenhet av att leda specialister med gott resultat
 • Erfarenhet inom fastighetsbranschen och eller logistikbranschen
 • Kunskap inom kommersiella hyresavtal och hyresförhandling
 • Erfarenhet av upphandling och att arbeta i projektform
 • Du behärskar svenska språket väl i skrift såväl muntligt

Personliga egenskaper
I denna strategiska roll söker vi en naturlig ledare som har förmågan att skapa engagemang bland medarbetarna såväl som resultat för verksamheten. Du driver självständigt dina processer framåt och leder dina medarbetare mot uppsatta mål. Du drivs av att samverka och att hitta bra och långsiktiga affärsmöjligheter. I denna centrala roll har du många kontaktytor internt såväl som externt varför din relationsskapande förmåga blir avgörande – du är en person som inger förtroende och är tydlig i din kommunikation. Du har även ett stort intresse för koncernen och har ett gott samarbete med chefskollegor och andra intressenter. Andra egenskaper vi värderar högt är din initiativförmåga, strategiska höjd och affärsmässighet.

Om PostNord Real Estate
PostNord Real Estate har huvudansvaret för att tillhandahålla lämpliga och kostnadseffektiva anläggningar för kärnverksamheten, ge miljömedvetna fastighetslösningar och hantera PostNord koncernens fastighetsbestånd.

Real Estate är ansvarig för övergripande strategier, principer, metoder och processer inom lokaler och egendom området samt Facility Management.

PostNord Real Estate är organiserad i tre divisioner: Property & Projects, Management & Controlling och Facility Management, med totalt 37 anställda.

Du erbjuds
I denna strategiska roll erbjuds du ett spännande arbete i en koncern som präglas av samarbete och öppenhet. Utveckling och förnyelse av verksamheten sker kontinuerligt och du får vara med och påverka och bidra till PostNords utveckling.

Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som Head of Property & Projects passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast, dock senast den 2017-01-25. I denna rekrytering samarbetar PostNord med Fasticon Kompetens AB.

För att söka tjänsten, registrera din CV på www.fasticonjobb.se och bifoga ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Helena Salomonsson på helena.salomonsson@fasticonkompetens.se eller på 073-415 43 14 alternativt Vanessa Personne på vanessa.personne@fasticonkompetens.se eller på 0723-89 99 72. 

Fackliga kontaktpersoner, se www.postnord.com/fackliga.

Om företaget
PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2015 hade koncernen 35 000 anställda och en omsättning på ca. 40 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Liknande jobb

Liknande jobb