Stockholms Stadsmission söker en Insamlingsansvarig för stora givare (Major Donors)

Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 december 2016
Stängs
den 22 januari 2017
Kontakta
Lotta Belfrage Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Bakgrund
Stockholms Stadsmission har under mer än 160 år arbetat med givare som i dag finansierar verksamhet med ca: 135 miljoner kronor. Organisationen önskar öppna fler verksamheter med finansieringsstöd från bland annat stora givare. Därför söker Stockholms Stadsmission nu en person med gedigen erfarenhet av relationsmarknadsföring och kunskap om potentiell målgrupp.

Arbetsuppgifter
Som Insamlingsansvarig för stora givare arbetar du strategiskt med att bearbeta och behålla stora givare. Du kommer därför i samverkan med kollegor att utveckla strategi och plan för att öka gåvorna från stora givare som du sedan genomför. I arbetet ingår likaså att du i samarbete med kollegor utvecklar de projekt som attraherar stora givare. Vi söker dig som vill verka i en miljö där organisationens samhällsnytta är otvetydig och tycker om att arbeta både självständigt och i team.

Om dig
Du är en affärsdriven, självgående person som arbetar metodiskt och strukturerat. För att nå dina mål arbetar du både kreativt och proaktivt. Du söker även aktivt efter möjligheter att nå inflytande hos nya utvalda kontakter. Din förmåga att på ett smidigt och lyhört sätt ta dig fram beskriver ditt erfarna sätt att bygga förtroendefulla relationer med potentiella givare. Du vet vad som krävs för att nå resultat och för att en givare ska vara nöjd. Du har ett stort kontaktnät och har lätt att samarbeta och röra dig i nya och etablerade nätverk. Du har ett tydligt resultatfokus och en stor analytisk kapacitet med förmåga att prioritera utifrån mål. Du är en god kommunikatör med mycket god samarbetsförmåga.

Dina kvalifikationer

  • Gärna utbildning på högskolenivå inom ekonomi, marknad eller motsvarande.
  • Dokumenterad och välrenommerad erfarenhet av relationsmarknadsföring eller/och insamling.
  • Flera års erfarenhet av försäljning/affärsrelationer med långa säljcykler samt att bygga relationer på lång och kort sikt.
  • Erfarenhet av att med framgång röra sig i olika egna och nya nätverk inom näringsliv och offentlig förvaltning.
  • Gedigen erfarenhet av att sluta affärssamarbeten på hög nivå och kompetens inom affärsutveckling.
  • Önskvärt med ett brett kontaktnät bland relevanta personer.
  • Meriterande med god erfarenhet av insamling stora gåvogivare.
  • Meriterande med kunskap om filantropi, erfarenhet av sponsring.
  • Flytande i svenska och engelska, muntligen och skriftligen.

Villkor
Stockholms Stadsmission eftersträvar jämlikhet, jämställdhet och mångfald på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrunder och förutsättningar. När det gäller våra tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid sex månaders provanställning. Stockholms Stadsmission är en ideell förening, fristående från stat, kommun och kyrka. Tillsammans med ca 300 medarbetare engageras ca 600 personer som volontärer.

Frågor och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Constatera Search & Interim AB. Vid frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Lotta Belfrage Palmqvist på 0722-522 373. Ansök snarast, dock senast 22 januari 2017, genom att maila CV och ansökningsbrev till lotta.belfrage-palmqvist@constatera.se.

Välkommen med din ansökan!

Om Stockholms Stadsmission
Vi verkar inom tre områden: Sociala verksamhetsområdet, Sociala företag och Utbildning.

Vi hjälper barn och ungdomar som behöver stöd av en vuxen, barnfamiljer i kris, ensamstående mammor som inte får ihop sin vardag ekonomiskt, unga vuxna som är i behov av terapi, unga föräldrar som behöver stöd och råd, äldre som lever i ensamhet, liksom alla de män och kvinnor som lever i hemlöshet eller missbruk.

Vi kliver in där det offentliga samhällets resurser och insatser inte räcker till och anpassar verksamheten utifrån de behov som finns i Stockholm - både akuta och långsiktiga. Utgångspunkten är att det går att förändra livssituationen för alla som har hamnat utanför. Vår viktigaste uppgift är att hjälpa människor att bygga upp en tro på sin egen förmåga och återta makten över sina liv.

Liknande jobb

Liknande jobb