Skandiabanken söker en kreditriskanalytiker

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 december 2016
Stängs
den 23 januari 2017
Ref:
TD/1418
Kontakta
Tobias Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en kreditriskanalytiker till riskenheten på Skandiabanken med fokus på kreditrisk. Riskenheten är bankens oberoende riskkontrollfunktion med ansvar för analys, kontroll och rapportering av bankens samtliga risker. Vi består av totalt 11 medarbetare samt två chefer. Tjänsten är med placering på huvudkontoret på Kungsholmen/Stadshagen i Stockholm och kommer rapportera till Chef Riskkontroll.

Enheten utgör ett kompetenscenter för riskfrågor där banken använder vår analytiska kompetens i syfte att säkerställa en sund tillväxt i enlighet med bankens riskstrategi och fastställd riskaptit.

I rollen som riskanalytiker hos oss får du möjlighet att specialisera dig inom utvalda områden. Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer vara kreditriskanalys, uppföljning och rapportering. Då vi inte är en storbank, kommer du få arbeta bredare inom riskområdet och mot flera relevanta delar av banken så som kreditavdelningen, produktområden, Finans mm.

Du får till exempel möjlighet att bidra i väsentliga utvärderingsprocesser så som limitutvärderingar, intern kapitalutvärdering etc. En stor del av analysarbete sker genom programmering i SAS Enterprise Guide, SQL och bearbetning i Excel. Efter genomförda analyser får du även möjlighet att själv föredra dessa för Riskchef, produktägare, Kreditchef och relevanta ledningsorgan och kommittéer i banken.

Din utmaning

 • För att lyckas i rollen som riskanalytiker behöver du ett analytiskt och strukturerat sätt att arbeta.
 • Du är inte obekväm i utmanarrollen, och det faller dig naturligt att vara pragmatisk och lösningsorienterat när det behövs
 • Då riskenheten är en enhet som samarbetar nära olika delar av den affärsdrivande verksamheten är du utåtriktad, intresserad av affärsfrågor och har lätt för att bygga relationer
 • Du förstår att framgång ligger i att kunna samarbeta, dela på kompetens och lösa utmaningar
 • På enheten förväntas du vara självständig, föreslå dina förslag på förbättringar när det behövs och aktivt bidra till enhetens mål och uppdrag.

Din bakgrund

 • Universitetsutbildning inom ekonomi, statistik, matematik eller annan kvantitativ utbildning.
 • Minst 3 års erfarenhet som kreditriskanalytiker från bank eller finanssektorn.
 • Det är ett krav att du har erfarenhet av programmering i något språk, och vi ser gärna att du har mycket goda kunskaper inom SAS och/eller SQL.
 • Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av kreditriskarbete eller kreditriskmodellering, kreditregelverk och produkten bolån.  
 • Vi ser helst att du har erfarenhet av att arbeta inom en kontrollfunktion som anställd eller konsult, gärna från ett IRK-institut.
 • Som person är du kommunikativ, analytisk och har en positiv attityd.

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark, ett förvaltat kapital på 578 miljarder kronor och 2 500 anställda. Läs mer på www.skandia.se

Din ansökan

Vill du ta chansen att bli en del av Skandias framgång? Sänd då ditt CV till Tobias Danielsson med referens TD/1418. Intervjuer sker löpande. Vid eventuella frågor vänligen kontakta Human Capital på 08-546 99 260.

Liknande jobb

Liknande jobb