Vi söker en analytiker till avdelningen Skuldförvaltning

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Ref:
2016/1393
Kontakta
Göran Robertsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med och påverka hur staten finansierar sin verksamhet?

Avdelningen Skuldförvaltning ansvarar för att finansiera statens budgetunderskott genom att låna pengar både i Sverige och i utlandet. Det gör vi genom att ge ut statsobligationer och andra värdepapper som köps av institutioner som banker, fonder och försäkrings­bolag. På avdelningen arbetar knappt 30 personer som är uppdelade på fyra enheter: analys, upplåning, business intelligence och privatmarknad.

Arbetsuppgifter
Du får arbeta tillsammans med kompetenta kollegor i spännande projekt. Du kommer att ingå i en grupp om sju analytiker som har som huvuduppgift att analysera hur statsskulden ska förvaltas. Det omfattar många och omväxlande arbetsuppgifter bland annat att:

  • föreslå hur regeringens riktlinjer för skuldförvaltningen ska utformas,
  • planera i vilka instrument och på vilka löptider vi ska låna,
  • ta fram underlag så att regeringen kan utvärdera om vår upplåning har skett till lägsta möjliga kostnad.

Du förväntas bidra till utvecklingen av våra modeller och analytiska metoder i stort. Det kan innebära allt ifrån att skatta riskpremier till att snabbt göra beräkningar till stöd för våra handlare. Ibland kommer du att få driva utredningar och andra längre projekt. Ett vanligt inslag i arbetet är att ta fram beslutsunderlag till verksledningen och styrelsen.

Omvärldsbevakning är en viktig del av analysarbetet och du kommer att få tillfälle att träffa kollegor från skuldkontor i andra länder.

Kompetensprofil
Vi söker dig som har goda kunskaper i portföljteori och stor kännedom om finansiella instrument. Du har akademisk examen med inriktning mot nationalekonomi eller finansiell ekonomi. Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet från analytiskt arbete på finansmarknaden.

Du är en drivande, strukturerad och resultatinriktad lagspelare, men du är inte heller rädd för att arbeta självständigt. Du har lätt att se helhetsperspektiv. Du tycker om att presentera analyser på såväl svenska som engelska och du är en mycket god skribent. Naturligtvis behärskar du Excel, Powerpoint och Word.

  • Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.   

Kontaktinformation
Kontakta gärna Göran Robertsson, analyschef, på telefon 08-613 46 06 eller mail goran.robertsson@riksgalden.se för mer information.

Ansökan
Tjänsten gäller tillsvidare och vi tillämpar sex månaders provanställning. Är du redo att anta utmaningen att utvecklas tillsammans med oss?

Ansök via vårt rekryteringssystem på www.riksgalden.se/jobb senast den 15 januari 2017. Ange referens 2016/1393.

Urval av kandidater sker löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb