Controller med spets inom Business Intelligence till Transdev, Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Kontakta
Magnus Åberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till Transdev söker vi nu en självständig och analytisk controller med en tydlig inriktning på Business Intelligence och beslutsstöd. Som controller kommer du i stor utsträckning fokusera på utveckling av Transdevs BI-lösningar men även arbeta med mer traditionella controlleruppgifter som budget, prognos och uppföljning. I rollen som controller rapporterar du till koncerncontrollern och utgår från huvudkontoret i Bromma, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Framställa nya analysrapporter och modeller för beslutsstöd i nära samråd med verksamhetens användare
  • I samråd med IS/IT-avdelningen vidareutveckla våra system för Business Intelligence
  • Delta och leda implementeringsprojekt av nya BI-applikationer
  • Ansvara för administration av centrala databaser och applikationer för beslutsstöd
  • Delta i projekt för att utveckla och förbättra företagets verksamhetsstyrning
  • Diverse sedvanliga controlleruppgifter såsom;
  • Analys av månadsbokslut
  • Delta i budget och prognosprocesserna
  • Uppföljning av investeringar
  • Specialanalyser

Kvalifikationer och erfarenhet:
Mycket av din tid kommer att ägnas åt BI-applikationen Qlikview och det är en stor fördel om du redan behärskar verktyget väl, men lägsta kravet är tidigare erfarenhet av att jobba fokuserat med utveckling av beslutsstöd och rapportframtagning i något BI-verktyg. Specifik utbildning i Qlikview kommer att erbjudas vid behov. I övrigt är du en civilekonom eller motsvarande med minst 3-5 års erfarenhet av analysinriktat controllerarbete.  Du har ett generellt intresse för systemfrågor och trivs in en samarbetsorienterad miljö som präglas av frihet under ansvar. Du uttrycker dig väl i tal skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen är det viktigt att man har en lyhördhet och förståelse för vad verksamheten har för behov. Du behöver att en stark egen motor och ett strukturerat arbetssätt. Du har ett naturligt analytiskt angreppssätt och har en förmåga att vara nytänkande orädd i problemlösningssituationer.

Placeringsort: Bromma, Stockholm

Om Transdev Sverige AB
Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Varje dag görs närmare 300 000 resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Vi driver persontrafik på uppdrag av länstrafik, kommuner och landsting. Vi driver också kommersiell tågtrafik i egen regi under varumärket Snälltåget. Inom Transdev ryms även varumärkena Merresor, Flygbussarna, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Bussakuten och Styrsöbolaget. Ledord för alla våra verksamheter är säkerhet, pålitlighet och service – något som våra omkring 4 000 medarbetare har med sig i sitt dagliga arbete. Transdev Sverige ingår i den internationella koncernen Transdev med verksamhet i 19 länder världen över. Tack vare detta kan vi förena global expertis med lokal erfarenhet och kunskap. Inom Transdev finns ett stort engagemang för att skapa en säker och modern persontrafik anpassad efter de lokala behoven. Företaget deltar i en rad olika utvecklings- och forskningsprojekt och driver även egna projekt för att utveckla framtidens kollektivtrafik.

Transdev annonsbild
Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Transdev med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 0709-817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 januari 2017. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb