Koncernredovisningschef till DeLaval, Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 december 2016
Stängs
den 27 januari 2017
Kontakta
Erna Stamming
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

DeLaval söker nu en koncernredovisningschef, en roll där du aktivt arbetar med att förbättra och effektivisera redovisningsarbetet i ett attraktivt, globalt produktionsbolag. Som koncernredovisningschef kommer du att vara en nyckelperson inom Group Accounting & Business Control. Du kommer att ha huvudansvar för den legala rapporteringsprocessen och koncernkonsolideringen samt för redovisningsfrågor. Du har i rollen som koncernredovisningschef personalansvar för två redovisningsekonomer. En del resor kommer att förekomma i tjänsten.

Ansvarsområde som koncernredovisningschef:

  • Koncernredovisning och konsolidering kvartalsvis för ca 60 dotterbolag
  • Support till dotterbolagen i redovisningsfrågor
  • Helhetsansvar för den legala rapporteringen
  • Skattefrågor
  • Kontakter med externa myndigheter och revisorer
  • Vara drivande i förändringsprojekt kring kontoplan, rapporteringsprocesser och rutiner

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från ett internationellt bolag och/eller revisionsbyrå. Du har erfarenhet av IFRS samt stort intresse och goda kunskaper inom redovisning, konsolidering och skatter. Du talar och skriver engelska obehindrat och är en mycket van användare av Excel. Har du erfarenhet av SAP samt konsolideringssystemet SAP BPC är det meriterande.

Personliga egenskaper
För att lyckas och passa in i rollen som koncernredovisningschef karaktäriseras du av din handlingskraft, din sociala förmåga och av ditt tydliga men samtidigt ödmjuka sätt att kommunicera. Du har en god analytisk förmåga, en proaktiv och prestigelös inställning och ditt arbetssätt präglas av struktur och hög kvalitet.

DeLaval International AB erbjuder:
En möjlighet för dig att arbeta i ett team som sätter samarbete och laganda högt och som stimuleras av att arbeta i en global organisation där djurens välbefinnande och toppmodern teknik går hand i hand.

Placeringsort: Stockholm

Om DeLaval International AB
DeLaval är världsledande inom mjölkningsutrustning. Vi har 4 300 anställda på över 100 marknader. I snart 130 år har vi utvecklat lösningar och service för effektiv mjölkproduktion. Vår forskning och utveckling syftar till att ge lantbrukare tillgång till pålitliga och hållbara system som främjar djurhälsa och produktion av kvalitetsmjölk. De Laval är ett företag i Tetra
Laval-gruppen.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar DeLaval International AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb