Koncernredovisare med intresse för publik rapportering till börsnoterade Nobina, Stockholm

Rekryterare
Plats
Västra skogen, Stockholm
Annonserat
den 29 december 2016
Stängs
den 20 januari 2017
Kontakta
Anette Wickholm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en kommunikativ koncernredovisningsekonom till börsnoterade Nobina med verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Rollen som koncernredovisningsekonom innebär att du blir exponerad för flera intressanta områden inom avdelningen koncernredovisning såsom koncernrapportering, systemunderhåll/utveckling, skatt, deklarationer samt ett generellt ansvar för koncernens interna kontroll. Ekonomiorganisationen består av ett 30-tal medarbetare inklusive chef. Du rapporterar till koncernredovisningschefen och kommer att arbeta på företagets kontor i Västra Skogen.

Ansvarsområde och arbetsuppgifter

  • Planera, konsolidera och sammanställa koncernens konsoliderade månads- kvartals- och helårsresultat, balansräkning och kassaflöde
  • Deltagare i arbetsgruppen med att färdigställa Nobina AB´s tryckta kvartals- och årsrapport
  • Konsolidera och sammanställa koncernens budget och långtidsplaner
  • Ansvara för underhåll, förvaltning och utveckling av vårt koncernrapporteringssystem Cognos Controller
  • Ansvara för att säkra information och rapportering från koncernens SCE och moderbolagets dotterbolag
  • Utförande och granskning av koncernens finansiella interna kontroll genom bland annat internrevisionsaktiviteter 
  • Ekonomichefsansvar för koncernens moderbolag och servicebolag, där det ingår att vara beställare av köp av interna ekonomitjänster från koncernens SCE
  • Ansvara för moderbolagets inkomstdeklarationer och skatteplanering
  • Ansvara för att upprätta likviditetsprognoser för Nobina AB och Nobina Europé AB
  • Ansvar för systemadministration och koncernens gemensamma styrkoder till vårt ekonomisystem Agresso

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning redovisning och revision. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utveckling- och förvaltning av system för koncernrapportering från en internationell koncern. Du har mycket god förståelse för siffror och är van vid tillämpning av regler och principer. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Personliga egenskaper
Som koncernredovisningsekonom på Nobina behöver du ha kvalitet och utveckling i fokus. Du kommunicerar med kollegor och chefer på ett tydligt och effektivt sätt och har förmågan att skapa ett öppet arbetsklimat som uppmuntrar till dialog, samarbete och utveckling. Du uppskattar att arbeta i ett värdedrivet företag och är redo att aktivt driva förändring som ligger i linje med företagets grundvärderingar och är med och skapar en gemensam syn kring arbetsrutiner och processer.

Placeringsort: Västra Skogen

Nobina erbjuder
En kvalificerad och bred roll på koncernnivå som ger en unik insyn i en hel koncern där du erbjuds ett självständigt arbete med stor möjlighet att påverka koncernens rutiner och processer. En lönsam, långsiktig och processorienterad arbetsgivare som strävare efter ständiga förbättringar.

Om Nobina
Nobina är Nordens största kollektivtrafikföretag och marknadsledare på en växande marknad. Vi har stabila intäkter från kontrakt med fokus på lönsamhet och hög kvalitet i utförande.

Nobina annonsbild [square]

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Nobina med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 8/1 2017.
 

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb