Controller till Swedol

Rekryterare
Swedol
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 december 2016
Stängs
den 24 januari 2017
Kontakta
Gustav Krieger
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella söker en Controller till Swedols kontor i södra Stockholm. Swedol befinner sig i ett spännande utvecklingsskede då man nyligen förvärvat ett stort bolag i samma bransch och nu söker bolaget en analytisk och kommunikativ person med erfarenhet av redovisning och controlling. Vid sidan av det löpande controllingarbetet finns stora möjligheter att förbättra arbetssätt samt att sprida kunskap om ekonomistyrningen till resterande del av organisationen. Detta är en värdefull möjlighet för dig som vill arbeta nära besluten i en organisation under ett expansivt skede. Tjänsten är en hyrrekrytering och påbörjas som ett konsultuppdrag, med anställning genom Gazella, för att sedan övergå i en anställning hos Swedol. Vi intervjuar kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Medverka i att driva koncernens budget- och prognosprocesser
  • Följa upp försäljning, produkter och marginaler för olika segment och divisioner
  • Ta fram rapportpaket för och arbeta med uppföljning av bolagets olika divisioner
  • Delta i arbetet att automatisera rapporterings- och uppföljningsprocessen
  • Löpande medverka i arbetet att upprätta årsredovisning samt delårsrapporter och bokslutskommunikéer
  • Proaktivt arbeta med lönsamhetsutveckling och förbättra den interna ekonomiska styrningen
  • Samarbeta med CFO, Koncerncontroller och stötta ledning och styrelsen med ad-hoc analyser och presentationer

Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen och 3-7 års arbetserfarenhet inom controlling / ekonomistyrning från en tjänst som financial controller eller business controller. Tidigare erfarenhet från retailbranschen och kunskaper inom Qlickview och Jeeves är meriterande men inga krav. Du uttrycker dig väl både på svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation, samt är van vid att använda Excel.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk, kommunikativ och som trivs i en miljö där man får mycket ansvar och arbetar både högt och lågt. Du har affärssinne, ett strukturerat arbetssätt och förmågan att lyfta blicken för att förstå helheten. Vidare har du ett naturligt driv och trivs med att ständigt jobba med att förbättra så väl ditt eget arbete som organisationens arbetssätt. Du är van vid och tycker om att driva självständiga projekt, men fungerar också bra i team.

Swedol
Swedol är ett bolag som säljer verktyg, maskiner och arbetskläder till professionella hantverkare. Bolaget grundades 1963 och har sedan starten vuxit till att bli en av de mest väletablerade aktörerna i Sverige och Norge. Tillsammans hade gruppens butiker 285 miljoner besök under 2015, betjänade fler än 4,2 miljoner kunder och hanterade över 20.000 beställningar per dag. Kulturen på bolaget präglas av en entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Huvudkontoret ligger i södra Stockholm och har goda kommunikationsförbindelser.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan eller följande länk: gazel.la/1091.

Ansvarig kontaktperson är Gustav Krieger. Besök gärna vår hemsida. Vill du se fler av våra jobb följ då Gazella på LinkedIn.

Liknande jobb

Liknande jobb