Business Controller med systeminriktning till Hemsö

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 januari 2017
Stängs
den 1 februari 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till Hemsös huvudkontor beläget i centrala Stockholm vid Humlegården söker vi nu en Business Controller. Vi erbjuder dig möjligheten att bli en del av en organisation som befinner sig i en expansiv fas med stora utvecklingsmöjligheter.  

Som Business Controller har du ett nära samarbete med verksamheten samtidigt som du arbetar med analys, uppföljning och rapportering på såväl övergripande koncern- som portfölj och fastighetsnivå. Du rapporterar till chefen för Business Control och ingår i ett team bestående av två Business Controllers, en Projektcontroller och en Fastighetsvärderare. 

Arbetsuppgifter  

 • Uppföljning och analys av Hemsös portföljer och fastigheter
 • Framtagande av rapporter och analyser till den interna och externa finansiella rapporteringen samt kontinuerligt arbete med vidareutveckling av rapporter och analys
 • Säkerställa kvalitet i extern och intern rapportering samt budget och prognos
 • Stödja förvaltningen i utfallsanalys samt i budget- och prognosarbetet
 • Delta i förbättrings- och verksamhetsutvecklingsprojekt

Tjänsten innebär också ett systemansvar för Hemsös beslutsstödsystem vilket innefattar: 

 • Fånga upp och prioritera behov av systemändringar och tillägg i funktionalitet
 • Samordna förändringsaktiviteter och utvecklingsfrågor
 • Utbilda samt utgöra stöd till användarna
 • Säkerställa användarnytta
 • Upprätta rutinbeskrivningar för systemförvaltning och till användarna
 • Vara involverad i kravställande och implementering av nya systemstöd

Din profil
Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi och minst tre års erfarenhet från rollen som controller. Vi ser gärna att du också har praktisk erfarenhet från redovisning. Det är mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen och systemförvaltning.

Du har ett stort siffer- och systemintresse samt en hög IT-mognad och är en avancerad användare av Excel (gärna van användare av OLAP-kuber). För att trivas i rollen bör Du motiveras av att få ansvara för systemfrågor och driva systemförändringar. 

Som person är du analytisk och affärsinriktad med en god problemlösningsförmåga. Du planerar och genomför ditt arbete på ett strukturerat sätt, med bra överblick och prioriteringsförmåga. Att göra sitt yttersta för att leverera i tid och med kvalitet är en självklarhet för dig och du ser din egen leverans som en del av företagets totala resultat. Då rollen innebär många kontakter internt är din samarbets- och kommunikativa förmåga viktig. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Hemsö med SJR. Skicka in Din ansökan innehållande CV samt personligt brev snarast då urval och intervjuer sker löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sara Borgeström på telefon 08-407 55 12. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Om företaget
Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal, stabila hyresgäster och starka ägare. Tredje AP-fonden är majoritetsägare. Det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till 30,2 miljarder kronor. Hemsö har kreditbetyg A- från Standard & Poor´s. Mer information på www.hemso.se