Ekonomichef till Lidingö stad

Rekryterare
Plats
Lidingö
Annonserat
den 3 januari 2017
Stängs
den 30 januari 2017
Kontakta
Frida Carlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning
Teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar för utveckling och förvaltning av Lidingö stads offentliga miljö, gata och trafik, park och natur, vatten och avloppstjänster samt stadens idrotts- och friluftsanläggningar. I uppdraget ingår även att försörja stadens egna verksamheter med lokaler och bostäder, att förvalta stadens fastigheter samt att planera och genomföra investerings- och underhållsåtgärder.

Till förvaltningen söker vi nu en ekonomichef.

Arbetsbeskrivning
Som ekonomichef har du det övergripande ekonomiska ansvaret för Teknik- och fastighetsförvaltningen samt personalansvar för en grupp på 3-4 personer. I din roll är du ytterst ansvarig för redovisning, budget- och bokslutsarbetet för förvaltningen. Vidare förväntas du arbeta strategiskt genom att ansvara för framtagande och leverans av rapporter, processer, statistik och analyser till förvaltningschefen samt ingå i dennes ledningsgrupp. I uppdraget som ekonomichef ska du agera sakkunnig gentemot förvaltningschef och politiken gällande ekonomisk och finansiell planering för Teknik- och fastighetsförvaltningen, och även samverka med övriga funktioner inom förvaltningen där du förväntas ge stöttning gällande ekonomiska frågor. En del av uppdraget innebär även att du tillsammans med stadens övriga ekonomichefer deltar i utvecklingen av hela stadens ekonomi- och uppföljningsprocesser. Lidingö stad erbjuder dig att delta i stadens ledarskapsprogram enligt modellen Utvecklande ledarskap (UL), där du ges möjlighet att utveckla ditt ledarskap.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot ekonomi. Du har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, såväl redovisning som controlling samt goda kunskaper om fastighetsekonomi och en god förståelse för skattefinansiering. Vi välkomnar sökanden från såväl privat som offentlig sektor och ser gärna att du med fördel har erfarenhet från både och. Det ses som meriterande att du haft en arbetsledande befattning samt att du har erfarenhet av arbete i en ledningsgrupp.

För att lyckas i rollen är du en prestigelös, relationsskapande person som besitter en god samarbetsförmåga. Du håller hög kvalité på ditt arbete och har förmågan att utifrån ett strategiskt perspektiv se och bidra till helheten. Vidare har du ett genomgående tydligt och strukturerat arbetssätt.

Välkommen med din ansökan
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Välkommen att visa intresse snarast, dock senast den 30 januari, genom att registrera CV och ett personligt brev via www.boardtalk.se. Vid eventuella frågor, vänligen kontakta ansvarig konsult Marina Sjölin, telefon 070-790 10 34 eller researcher Frida Carlsson, telefon 070-790 29 30.

Lidingö stad
Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag. I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.
Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Liknande jobb

Liknande jobb