Head of Revenue Analytics till SAS

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 januari 2017
Stängs
den 22 januari 2017
Kontakta
Karin Erjeby
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till Global Sales & Revenue Management söker vi en affärsorienterad ledare med omfattande erfarenhet från affärsanalys. Vi söker dig som har förmågan att baserat på trender och omfattande data göra proaktiva analyser i olika kund, rutt och marknadsdimensioner som stärker affärerna. I rollen som Head of Revenue Analytics kommer du att bli en del av ledningsgruppen inom Global Sales & Revenue Management och rapportera till VP Global Sales & Revenue Management. Du kommer även att jobba nära SAS CCO och koncernledning i genomgång av intäktsutveckling i samtliga dimensioner och få en unik möjlighet att bidra till den övergripande affärsutvecklingen ur ett finansiellt perspektiv.

Din roll
Rollen är nyskapad och vi söker dig som vill fortsätta driva förändring och effektiviseringsarbete med stort engagemang. För att lyckas i denna roll du har förmåga att utföra tyngre analyser, finna struktur i komplexa situationer, gör rätt prioriteringar och kan växla mellan strategiskt och operativt arbete. Rollen innebär såväl direkt personalansvar för analytiker som funktionellt ansvar för teamledare och specialister inom bland annat Lean. Dina huvudsakliga ansvarsområden är att:

  • Bidra till strategiska och taktiska affärsbeslut genom att generera faktabaserade insikter om intäkter, kommersiella kostnader och lönsamhet över olika affärs- och kundsegment.
  • Driva arbetet med affärsanalys och rekommendationer för att säkra snabbare beslut samt vidtagande av rätt åtgärder.
  • Övergripande ansvar för veckovis rapportering till ledningen gällande Commercial Revenue & Sales försäljning och intäkter.
  • Driva budget och prognosprocesser kopplade till Sales & Revenue Management.
  • Sätta mål samt följa upp försäljnings- och intäktsprognoser, utfall och övriga KPI:er.

Placering för tjänsten är på vårt huvudkontor i Frösundavik, Stockholm.

Vem är du?
Vi tror att du i grunden har en Universitetsexamen i företagsekonomi, teknik eller motsvarande samt mångårig arbetslivserfarenhet i en motsvarande roll på ett företag eller som managementkonsult. För att nå framgång i rollen tror vi att du har gedigen erfarenhet av, och gott track record inom, hypotesbaserad analys och finansiellt analysarbete. Vi söker dig som förstår såväl verksamheten som kommersiella aspekter och har förmåga att vara innovativ och proaktiv. Du drivs av ständig förbättring och har förmåga att presentera analytiska insikter för att driva affärsbeslut och organisatoriska förändringar.

Som ledare är du inspirerande, kommunikativ och har förmågan att få dina medarbetare att växa. För att lyckas i rollen tror vi även att du har erfarenhet som projektledare för tvärfunktionella projekt inom strategi eller affärsutveckling. Tjänsten kräver utmärkt kommunikationsförmåga och presentationsteknik på exekutiv nivå där du behärskar något av de skandinaviska språken såväl som engelska flytande i tal och skrift.

Som person är du proaktiv, resultatinriktad och pragmatisk med utmärkt analytisk förmåga. Du har förmåga att se helheten och tar dig an komplexa problem utifrån och in. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper där vi gärna ser att du är teamorienterad och har en mycket god social kompetens kombinerat med integritet och högt inre driv.

Ansökan
Låter det spännande? Ansök redan idag, dock senast den 22 januari 2017. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Erjeby, 0707-210306.

Välkommen med din ansökan!

SAS Commercial, Global Sales & Revenue Management
SAS Commercial ansvarar för alla kommersiella funktioner, med huvudsyftet att driva en lönsam omsättningstillväxt för SAS genom att leverera en unik kundupplevelse med fokus på Skandinaviens frekventa resenärer. Global Sales & Revenue Management är den enhet inom Commercial som ansvar för att driva SAS intäkter i alla kanaler, marknader och segment samt företags- och partneravtal och distribution.

Liknande jobb

Liknande jobb