Kvantitativ riskanalytiker / Utvecklare till Brummer & Partners

Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 januari 2017
Stängs
den 3 februari 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om tjänsten
Brummer & Partners har en stark riskkultur och vi lägger stor vikt vid att hålla en riskhantering av högsta klass i förvaltningen. Vi vill förstärka gruppen i Stockholm och söker därför nu en driven och målinriktad kvantitativ analytiker som är duktig på programmering.
Riskteamet består av 8 medarbetare med hög såväl kompetens som akademisk nivå.  

Riskgruppen har det övergripande ansvaret för riskmätning och riskkontroll för fonderna inom Brummer & Partnersgruppen. Rollen innebär en blandning av finansiella och matematiska frågeställningar samt programmering.

Dina ansvarsområden innefattar bland annat: 

  • Utveckla och implementera system och processer för riskmodellering, rapportering och kontroll
  • Ägandeskap och ansvar för ramverket för riskkontroll för en eller fler av Brummer & Partners fonder, såväl i Sverige som internationellt 
  • Säkerställa att riskmodellering och processer dokumenteras och kommuniceras korrekt inom organisationen
  • Support gällande risk- och utvecklingsfrågor
  • Tillföra organisationen nya idéer hämtat från relevant forskning och utveckling på området genom aktiv omvärldsbevakning

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som drivs av att utveckla dig själv och andra. Du är civilingenjör med djupa kunskaper inom programmering och har minst fem års erfarenhet som programmerare eller utvecklare. Har du erfarenhet från mjukvarubolag inom finansbranschen är det mycket meriterande. Din erfarenhet av systemutveckling och programmering i kombination med ett genuint intresse för finansmarknaderna är dock viktigast. Flytande svenska och engelska är ett krav. 

Som person är du analytisk och lägger stort fokus på problemlösning. Du är kommunikativ, pedagogisk och bra på att samarbeta med andra. För att passa in i gruppen är det också viktigt att du är målinriktad, driven och kreativ i kombination med ett ödmjukt och prestigelöst sätt. 

Vi kan erbjuda dig en mycket bred roll, från att utveckla strategier för riskhantering till detaljer i systemfrågor och modellering, i en intellektuellt utmanande miljö hos en av Europas ledande hedgefondförvaltare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i attraktiva lokaler belägna på bästa platsen i centrala Stockholm.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Brummer & Partners med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12.

Om företaget
Brummer & Partners är en ledande europeisk hedgefondförvaltare. Vår affärsidé är att samla aktivt förvaltade fonder med olika investeringsstrategier i en och samma företagsgrupp i syfte att erbjuda en väl diversifierad förvaltning. Vi förvaltar cirka 130 miljarder kronor på uppdrag av institutioner, företag och privatpersoner. Vi är för närvarande drygt 400 personer fördelade på sju länder med huvudkontor i Stockholm.

Liknande jobb

Liknande jobb