Nordkalk söker en Sales Manager

Rekryterare
Plats
Köping / Landskrona
Annonserat
den 5 januari 2017
Stängs
den 30 januari 2017
Ref:
SE-11781
Kontakta
Jonas Karlberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Storkundsutveckling – Mellansverige - Papper / Cellulosa / Kemi

Nordkalk söker en Sales Manager som vill vara med och utveckla befintliga och nya kunder inom segmentet papper/cellulosa/kemi. Nordkalk är inne i en förändringsfas och utvecklar just nu företagets kundhantering på internationell nivå. Du ingår i organisationens säljfunktion och rapporterar direkt till Sales Director i Tyskland. Du utgår från vår verksamhet i Köping eller Landskrona.

Som Sales Manager ansvarar du för försäljning och marknadsföring av företagets samtliga produkter inom ditt segment. Du kommer att arbeta med ett starkt och välkänt varumärke och produkter på en marknad med tillväxtpotential. Ditt uppdrag blir att bearbeta nya kunder men fokus ligger främst på att utveckla affärer och relationer med befintliga kunder, vilka är några av Sveriges och Skandinaviens främsta inom branschen.

Du driver självständigt hela säljprocessen och ansvar för hela affären från nätverkande och bearbetning av kunder till förhandlingar, avtal och uppföljning. Det är viktigt att du gillar att arbeta självständigt i nära samspel med kunder, samtidigt som du trivs med att variera dig mellan strategiska, operativa och administrativa uppgifter. Du är en god kommunikatör med förmågan att skapa relationer och knyta an till personer.

För att lyckas som Sales Manager hos Nordkalk krävs att du ser möjligheter, har en god analytisk förmåga och hög egen drivkraft att utveckla och skapa resultat. Du behöver flerårig erfarenhet från teknisk försäljning, en förståelse och baskunskap kring segmentet papper och cellulosa, samt en trygghet i förhandlingssituationer. Tidigare erfarenhet från segmentet ses som meriterande. Stor vikt läggs dock vid dina personliga egenskaper. Koncernspråket är engelska vilket du förutom svenska behärskar i tal och skrift.

Låter det som en intressant utmaning?

Välkommen med ditt CV och personliga brev snarast, dock senast den 30 januari via www.mercuriurval.com (ref.nr SE-11781). Vid frågor kontakta Mercuri Urvals konsult Jonas Karlberg 070-9496809.

Nordkalk är Nordeuropas ledande leverantör av kalkstensbaserade produkter. Vi erbjuder miljövänliga produkter för olika branscher, såsom cellulosa- och pappersindustrin, metall- och gruvindustrin, byggnadsindustrin och den kemiska industrin. Våra produkter bidrar till en bättre miljö genom rökgasrening, vattenbehandling och jordförbättring. Vi strävar för ett mervärde till våra kunder med mindre miljöpåverkan.

Nordkalk är en lokal leverantör med verksamhet på mer än 30 orter, huvudsakligen runt Östersjön. Företaget har ca 1 020 anställda varav 170 i Sverige. Nordkalk tillhör den finländska familjekoncernen Rettig Group.

Liknande jobb

Liknande jobb