Nordkalk söker Projektledare

Rekryterare
Plats
Köping
Annonserat
den 9 januari 2017
Stängs
den 8 februari 2017
Ref:
SE-11782
Kontakta
Jonas Karlberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nordkalk söker en projektledare till verksamheten i Köping. Köpingsfabriken och det tillhörande kalkbrottet i Forsby är en komplett anläggning för tillverkning av kalkstensbaserade produkter. I den 150 meter långa roterugnen framställs 150 000 ton bränd kalk årligen, utöver detta produceras släckt kalk och kalkstensmjölprodukter vid anläggningen. I Köping arbetar ca 55 personer, varav 35 med produktion och underhåll. Du blir en nyckelperson i Nordkalks projektorganisation där du kommer ha ansvaret att driva och utveckla Köpings projektverksamhet, där du får stort eget ansvar och en möjlighet att påverka. Projektledaren rapporterar till Investment & Project Manager SCD.

Projektledarrollen innebär ett ansvar för Köping som verksamhetsområde där du arbetar tätt med sitens platschef gällande prioritering och planering av projekt. Du ansvarar självständigt för hela flödet från planering/kalkylering, tillsättning av projektteam och kontakt med externa aktörer, genomförande samt uppföljning av projekt. Då samtliga projektledare innehar en specialkompetens kan även projekt inom andra verksamhetsområden/siter vara aktuella att medverka i.

Rollen kräver att du trivs med och har lätt för att samarbeta, samt driver dina ansvarsområden kraftfullt och uthålligt. Rollen som projektledare erbjuder utmanande arbetsuppgifter och förutsätter gediget ledarskap inom projekt, samt en hög utvecklad känsla för ordning och reda. För att lyckas som projektledare hos Nordkalk krävs att du ser möjligheter, har en god analytisk förmåga och hög egen drivkraft att skapa resultat. Du är en god förebild med förmågan att skapa relationer, både internt och externt, samt motivera och vidmakthålla framgångsrika arbetssätt. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har lägst ingenjörskompetens och dokumenterad erfarenhet av liknande roll, specialistkunskap inom el, styr & regler, mekatronik alternativt bygg & anläggning ses som meriterande. Du har tidigare självständigt ansvarat för tekniska projekt (projektering/kalkylering, resultatansvar, uppföljning) och är van att självständigt driva processer framåt. Du har goda kunskaper inom svenska och/eller engelska, både i tal och skrift samt är van vid att arbeta med dator och affärssystem.

Låter det som en intressant utmaning?

Välkommen med ditt CV och personliga brev, via www.mercuriurval.com  (ref.nr SE-11782). Urval sker löpande. Vid frågor kontakta Mercuri Urvals konsult Jonas Karlberg 070-949 68 09

Nordkalk är Nordeuropas ledande leverantör av kalkstensbaserade produkter. Vi erbjuder miljövänliga produkter för olika branscher, såsom cellulosa- och pappersindustrin, metall -och gruvindustrin, byggnadsindustrin och den kemiska industrin. Våra produkter bidrar till en bättre miljö genom rökgasrening, vattenbehandling och jordförbättring. Vi strävar för ett mervärde till våra kunder med mindre miljöpåverkan.

Nordkalk är en lokal leverantör med verksamhet på mer än 30 orter, huvudsakligen runt Östersjön. Företaget har ca 970 anställda varav 170 i Sverige. Nordkalk tillhör den finländska familjekoncernen Rettig Group.