Verkställande Direktör till Polytan Scandinavia AB

Plats
Nacka Strand, Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2017
Stängs
den 9 februari 2017
Ref:
"VD Polytan Scandinavia AB"
Kontakta
Heinz Wester
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Positionens ansvarsområde
Verkställande Direktören kommer att ha det övergripande ansvaret för bolaget och rapportera till Styrelsen.

Arbetsuppgifter
Övergripande ansvar för bolagets kort- och långsiktiga utveckling i Sverige. Inom funktionens ansvarsområde ligger, förutom de sedvanliga VD-uppgifterna att på ett närvarande och tydligt sätt driva bolaget och därmed konceptet i enlighet med styrelsens beslut. VD ska leda, följa upp och styra den dagliga verksamheten på ett ansvarsfullt och kvalitativt sätt i enlighet med Polytan’s policy, krav och önskemål.

Kompetenser och personliga egenskaper
För att lyckas måste kandidaten naturligtvis vara driven, strukturerad och självgående, ha förmåga att se helheten och kunna leda en organisation på ett modernt sätt.

Viktiga erfarenheter är att kandidaten har stor kunskap i att beräkna mark/anläggningsarbeten, kunna processen kring offentliga upphandlingar, projektledning, vara service minded, kunna entreprenadupphandlingar och att göra affärer inom anläggning/mark. Kandidaten måste förstå drivkrafterna och grundstenarna i mark/anläggningsverksamhet mot offentlig förvaltning, vad som driver sälj och vad som får kunden att komma till rätt köpbeslut.

Vidare måste kandidaten ha förmågan att entusiasmera medarbetare, vara mycket kundnära, kommunikativ, och på ett engagerat sätt ta ansvar för projekten. Är du dessutom sportintresserad, eller har erfarenhet av byggnad av sportanläggningar, är detta är plus.

Då det är en nyckelroll, är det viktigt att personen är smidig och flexibel och samtidigt vågar vara rak i förhållandet till andra personer inom organisationen.

Erfarenheter

 • Erfarenhet av mark/anläggning,
 • Offentlig upphandling och förhandling
 • Handlingsinriktad snarare än strategisk
 • Vana att arbeta i högt tempo och leverera i rätt tid
 • Kvalitetsorienterad
 • God kommunikatör
 • Kunna resa inom och utom Sverige
 • Affärsorienterad
 • I sitt ledarskap ser personen ”laget före jaget”.
 • Prestigelös och jordnära
 • Kunna svenska och engelska

Placering
Nacka Strand, Stockholm

Om Du är intresserad av tjänsten är du välkommen att skicka din ansökan och CV med rubriken VD Polytan Scandinavia AB till heinz.wester@transearch.se senast 31 januari 2017. Skicka dock in din ansökan så snart som möjligt då urvalet kommer att ske löpande och tjänsten därför kan vara tillsatt den 31 januari. Vid ytterligare frågor kontakta Konsult Heinz Wester på +46 70 299 38 80.

Transearch International etablerades 1982 och är ett av de ledande internationella chefsrekryteringsföretagen. Vi finns med mer än 55 kontor i över 40 länder världen över. I Sverige, där vi är 9 rekryteringskonsulter och researchers, utgår vi från våra kontor i Stockholm och Göteborg. Våra rekryteringskonsulter har alla lång egen ledarerfarenhet.

Transearch är specialiserade på att hjälpa kunder med strategiska positioner, dvs. allt från styrelsemedlemmar till ledande befattningar i organisationen.

Varmt välkommen med din ansökan.

Om företaget
Polytan Scandinavia AB är ett dotterbolag till den tyska Polytan-koncernen. Bolaget är världsledande inom tillverkning och försäljning av konstgräs och löparbanor. Koncernen omsätter ca 5 miljarder SEK. Det har spelats både fotbolls-VM och olympiska spel (London & Rio de Janeiro) på Polytan´s konstgräs, och välden över används Polytan´s löparbanor på de stora idrottsarenorna. Bolaget är en utvald leverantör till FIFA, FIH, IAAF och Internationella Rugbyförbundet.

Liknande jobb

Liknande jobb