Capio S:t Görans Sjukhus AB söker en Business Controller

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 januari 2017
Stängs
den 11 februari 2017
Kontakta
Karin Van Egeraat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om rollen
Som Business Controller på Capio St Görans sjukhus är du ett aktivt stöd för verksamheten och klinikens ledningsgrupp i ekonomiska och operationella frågor. Du ingår i klinikens ledningsgrupp och rapporterar till Verksamhetschefen. Du ingår i sjukhusets controllernätverk.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Att supportera verksamhetschef samt att bistå klinikens ledningsgrupp i operativa och ekonomiska frågor.
  • Uppföljning av klinikens utfall och planering samt att stödja verksamhetschefer i mötet med sjukhusledningen.
  • Att ansvara för budget- och prognosprocesserna.
  • Ansvar för analys av intäkter, kostnader, ekonomiska nyckeltal samt KPP (kostnad per patient).
  • Säkerställer att rapportering/uppföljning sker enligt satta tidsramar och är korrekta samt enligt Capios gällande rapporteringsstruktur och definitioner. 
  • Kontinuerlig utbildning av verksamhetschefer och ledningsgruppen i ekonomi samt i den finansiella delen av Capiomodellen.
  • Att stödja, driva och vara bollplank i förbättrings- och utvecklingsarbeten inom verksamheten.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi alternativt en civilingenjörsexamen med minst tre års erfarenhet som controller. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av redovisning samt har stor erfarenhet av att självständigt driva budget- och prognosprocesser. Det är meriterande om du har en god förståelse om personalkostnader och bemanningsnyckeltal. Du har mycket goda kunskaper i Excel.

Som person är du analytisk och affärsinriktad samt trivs med att arbeta i en verksamhetsnära roll. Du planerar och genomför ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du gör ditt yttersta för att leverera inom givna tidsramar och med kvalitet samt ser din leverans som en del av företagets totala resultat. Eftersom det ingår många interna kontakter så är det viktigt att du är samarbetsorienterad, kommunikativ samt har en god pedagogisk förmåga och kan förklara ekonomi på ett förståeligt sätt.

Ansökan
Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat, Telnr: 070-4715908. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Capio S:t Görans sjukhus AB ingår i en av Europas ledande privata vårdkoncerner, Capio AB, och är det första akutsjukhuset i Sverige med en privat ägare. Capio S:t Görans sjukhus har cirka 2000 anställda, 310 vårdplatser och vi tar emot drygt 220 000 patienter varje år.

Liknande jobb

Liknande jobb