Amendo Bemanning & Rekrytering AB

ICA Gruppen söker en Data Protection Officer med erfarenhet av Change Management

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 januari 2017
Stängs
den 23 januari 2017
Kontakta
Sofia Bågstam
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

I april 2016 fattade EU beslut om nya regler för behandling av personuppgifter (GDPR). För att kvalitetssäkert anpassa hela sin verksamhet pågår ett omfattande projekt hos ICA Gruppen. För samordning och koordinering av projektet söker nu ICA Gruppen en Data Protection Officer med gedigen erfarenhet av Change Management.

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär ett ansvar för att säkerhetsställa att ICA Gruppen fortsätter att hålla hög kvalitet inom området personuppgiftshantering. Tillsammans med respektive affärsområdes PUL-ombud kommer du att leda arbetet för ICAs fortsatta regelefterlevnad. Du rapporterar till ICA Gruppens chefsjurist, men förväntas också vara trygg med att informera VD och styrelse om ditt arbete.

Kvalifikationer och egenskaper
Din profil
Du är troligen jurist och för att bli framgångsrik i rollen som DPO förutsätter vi att du har
• dokumenterad kompetens och längre erfarenhet inom personuppgiftsjuridiken
• erfarenhet av att leda, driva och implementera förändringsprocesser inom en större organisation
• dokumenterad ledarerfarenhet
• utmärkt kommunikationsförmåga, muntlig såväl som skriftlig
• kunskap om och intresse för EU-regelverket och den nya förordningen
• god kunskap inom IT-hantering och lagring

Personliga Egenskaper
Du stimuleras av att kontinuerligt uppdatera dig kring rådande praxis på marknaden och har ett starkt nätverk inom området. Med stort intresse för pedagogik och informationsspridning drivs du av att förenkla och förklara komplexa sammanhang. Du har en affärsmässig ansats, stor kommersiell förståelse samt lång erfarenhet från framgångsrikt samarbete med olika delar av en organisation. Du är bekväm med att arbeta i en föränderlig och snabbfotad miljö.

Om företaget
Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. År 2015 omsatte ICA Gruppen cirka 101 miljarder kronor och hade över 22 000 anställda i framför allt Sverige och Baltikum.

Frågor och kontakt
Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar ICA Gruppen med Amendo Executive Search. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sofia Bågstam, 076 777 51 36 och för att söka jobbet vänligen mejla din ansökan till Sofia Bågstam, sofia.bagstam@amendo.se.
Anställningsform
Tillsvidareanställning 100%
Tillträde
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan, enligt överenskommelse med ICA, komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Ansök därför så snart som möjligt.
Sista dag för ansökan
2017-01-23, men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande.
Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb