Bankgirot söker en Risk Officer Informationssäkerhet

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 januari 2017
Stängs
den 10 februari 2017
Kontakta
Christina Singelman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om Risk & Säkerhet och rollen
Just nu genomgår den marknad som Bankgirot verkar på en snabb och omvälvande omvandling. Den teknologiska utvecklingen, nya regelverk och nya kundförväntningar suddar ut gränserna mellan länder, branscher och kanaler. För att vi ska kunna möta denna utveckling behöver vi bli ännu bättre på att förstå och hantera våra risker på ett effektivt och ändamålsenligt sätt.

Riskkontrollen på Bankgirot ansvarar för bolagets övergripande riskramverk samt den oberoende riskrapporteringen till ledning och styrelse. Riskkontrollen är även en rådgivande funktion inom alla riskslag och riskprocesser. Bankgirot är en clearingorganisation och står därigenom under Finansinspektionens tillsyn samt övervakas av Riksbanken som myndighet.

För att stärka Bankgirots kompetens och förmågor inom riskhantering så söker vi en Risk Officer som skall ha fokus på området Informationssäkerhet. 

Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utveckling och förvaltning av Bankgirots säkerhetsramverk.
  • Framtagande av underlag för rapportering av risker, säkerhetsbrister och riskkontroller till ledning och styrelse.
  • Ta fram/genomföra utbildnings- och informationsinsatser inom informationssäkerhet, exempelvis informationsklassning .
  • Följa upp (på) verksamhetens vidtagna skyddsåtgärder. Något som görs enligt riskfunktionens kontrollplan.
  • Övergripande bedöma riskbilden genom omvärldsbevakning och riskanalyser (övergripande bedöma riskbilden).
  • Facilitera risk- och sårbarhetsanalyser med fokus på säkerhetsaspekterna.
  • Vara rådgivande till förändringsprojekt.
  • Vara rådgivande i processen för kritiska system.  

Organisatoriskt tillhör Risk Officer Informationssäkerhet enheten Risk & Säkerhet, som idag består av tre personer, och kommer rapportera direkt till Bankgirots CRO tillika chef för Risk och Säkerhet som i sin tur är direkt underställd Bankgirots VD.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk examen, eller motsvarade, med flerårig erfarenhet och stort intresse av att arbeta med Informationssäkerhet, företrädesvis inom finans- och/eller försäkringsbranschen. Din erfarenhet kan också vara som konsult inom Informationssäkerhet med uppdragsgivare inom finans/försäkring. 

Då Bankgirots utvecklingstakt är snabb är det viktigt att du trivs i, och stimuleras av, att arbeta i en föränderlig miljö som ständigt möts av nya utmaningar.

Du är van att ta ett stort ansvar och arbeta metodiskt. Som person är du driven, kommunikativ, flexibel, bra på att samarbeta och pålitlig. Tjänsten ställer även krav på hög integritet och förmåga att skapa förtroende och bygga nätverk.

Vidare strävar du efter att ha ett helhetsperspektiv samtidigt som du har förståelse för detaljer. Du har också god förståelse för organisationer, ansvar och rollfördelning samt processer. Arbetet kräver även god analytisk förmåga, möjlighet att förhålla sig till stora mängder – i vissa delar känslig - information, samt förmåga att hantera behovet av ordning och reda i en föränderlig situation.

Du behärskar svenska och engelska väl, i såväl tal som skrift.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Bankgirot med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till Christina Singelman, Researchkonsult på Ogunsen 073- 421 79 87.

Om företaget
Bankgirot är ett europeiskt clearinghus med uppdrag att leverera marknadsledande lösningar inom betalområdet som ökar kundernas konkurrenskraft. Bankgirots verksamhet startade 1959 med betalningar i Bankgirosystemet och tillhörande tjänster. Med betalsystemet Betalningar i realtid, som också är det betalningssystem som konsumenttjänsten för realtidsbetalningar Swish bygger på, har skapat nya möjligheter till att erbjuda helt nya sätt att betala på. Varje dag förmedlar Bankgirot mer än 50 miljarder kronor och varje timme flödar mer än 125 000 transaktioner mellan avsändare och mottagare och vi ser till att varenda krona hamnar exakt där den ska. Exempel på andra tjänster som Bankgirot tillhandahåller är elektronisk identifiering och e-faktura. Bankgirot räknas som en av de viktigaste delarna i Sveriges finansiella infrastruktur.

Vi garanterar flödet.

Liknande jobb

Liknande jobb