Myndigheten för vård- och omsorgsanalys söker en analyschef

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 januari 2017
Stängs
den 27 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om tjänsten
Som analyschef har du stora möjligheter att bidra till utvecklingen av hälso- och sjukvården och omsorgen. Ditt övergripande uppdrag är att säkerställa en hög kvalitet och effektivitet i myndighetens analysverksamhet. Det gör du genom att vara chef för analysavdelningen och leda verksamheten med hjälp av tre projektdirektörer som ansvarar för varsin enhet. Viktiga redskap för dig är process och metodutveckling samt arbete med strategisk kompetensförsörjning. En viktig del är att ansvara för analysverksamhetens inriktning och utveckling och för att ta fram en långsiktig analysplan. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och rapporterar till myndighetens generaldirektör samt är föredragande för myndighetens styrelse. 

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av att på ett framgångsrikt sett ha lett kvalificerad analys-, utrednings- och/eller forskningsverksamhet och i den rollen har arbetat brett med olika analysmetoder. En bakgrund som managementkonsult är meriterande. Du är leveransinriktad och arbetar med ett tydligt uttalat resultat- och målgruppsfokus. Du har erfarenhet av att på ett coachande sätt vägleda och entusiasmera kvalificerade medarbetare. Du har ett stort samhällsengagemang och intresse för vård- och omsorgsfrågor.

Som person ser vi att du är strukturerad, drivande, analytisk och lösningsinriktad. Du har en mycket god kommunikativ förmåga. Goda ledaregenskaper, samarbetsförmåga och noggrannhet är ytterligare egenskaper som behövs för att lyckas väl i rollen. Du har relevant akademisk utbildning för tjänsten. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda?
Som analyschef får du möjlighet att arbeta med frågor som berör alla – vi tar fram policyrelevanta beslutsunderlag kring några av framtidens viktigaste välfärdsfrågor. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsmiljö i centrala Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Så ansöker du
Din ansökan med ett personligt brev och cv ska vara inkommen till Vårdanalys senast den 27 januari 2017, märkt med dnr 2879/2016. Du kan söka tjänsten genom formuläret nedan eller skicka din ansökan till e-postadress: registrator@vardanalys.se.

I denna rekrytering samarbetar vi med Michaël Berglund AB. Konsult Sandra Mellåker kontaktas enklast på epost: sandra.mellaker@michaelberglund.se.                    

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Lennartsson på telefonnummer 08-690 41 01.

Sista ansökningsdag fredag 27 januari 2017

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys (Vårdanalys) är en statlig myndighet med uppgift är att följa upp och analysera hälso- och sjukvården, tandvården och socialtjänsten ur ett patient-, brukar- och medborgarperspektiv. Myndighetens projekt är av strategisk karaktär och ska generera policyrelevanta kunskapsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare rörande vårdens och omsorgens funktionssätt och styrning. Målet är en god vård och omsorg som patienter, brukare och medborgare känner förtroende för. På myndigheten jobbar ca 45 personer varav 35 jobbar på analysavdelningen. Analysavdelningens verksamhet omfattar såväl egeninitierade projekt som uppdrag från regeringen.

Liknande jobb

Liknande jobb