Ny VD till Irisgruppen, en ledande utbildningsaktör

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 januari 2017
Stängs
den 12 februari 2017
Kontakta
Lotta Belfrage Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Per 15 januari 2017 blir nuvarande VD för Irisgrupen, Anders Hvarfner, ny koncernchef för hela utbildningsverksamheten inom den norska utbildningskoncernen Anthon B Nilsen Utdanning (ABNU). Därför söker vi nu ny VD till Irisgruppen.

Irisgruppen består av de fyra bolagen Iris Sverige, Iris Hadar, Medlearn och Competens Utbildning och är utbildningskoncernens största verksamhet med en omsättning kring 430 MSEK med ungefär lika många anställda på ca 80 orter runtom i Sverige.

Om rollen
Som VD för Irisgruppen rapporterar du till koncernchefen och ingår i ABNU´s ledningsgrupp. Som VD har du det yttersta ansvaret för verksamheten inklusive budget-, resultat- och personalansvar. Du ägnar dig åt styrning, operativ ledning, fokuserar på kvalitet och effektivitet samt säkerställer goda ekonomiska och verksamhetsmässiga resultat. Tillsammans med dina verksamhetschefer och övriga ledningsresurser driver och deltar du proaktivt i utvecklingen av nya kunduppdrag på den offentligt finansierade marknaden.
Framåt ligger fokus på operationell effektivitet och att säkerställa organisk tillväxt genom återkommande anbudsvinster inom framför allt arbetsmarknads- och vuxenutbildningsområdet samt yrkeshögskola. Utifrån identifierade områden där kompetensbrist råder på den svenska arbetsmarknaden ska Irisgruppen fortsätta skapa utbildningar och tjänster som ger förutsättningar för alla människor att kunna bli en del av arbetslivet. Sammanfattningsvis handlar uppdraget för ny VD om att ta dessa välfungerande företag till nästa nivå genom att förstå den tudelade arbetsmarknadens behov och omsätta dessa till ändamålsenliga utbildningar och tjänster i enlighet med ABNU´s långsiktiga strategi.
Vi erbjuder en attraktiv och utvecklande VD-roll hos ett ledande utbildningsföretag med tillväxtfokus, en aktör som lyckats kombinera sitt historiska arv med en sund affärsmässighet – till nytta för individ och samhälle.
Tjänsten är placerad vid bolagets huvudkontor i centrala Stockholm. Resor inom landet ingår i tjänsten.

Vi söker
Vi söker dig med erfarenhet som verksamhetschef, VD eller motsvarande med budget-, resultat- och personalansvar från en affärsdriven och konkurrensutsatt verksamhet med offentlig försäljning i fokus.

Du har erfarenhet av att leda en tjänsteorganisation med akademiskt utbildad personal. Du är skicklig på att leda genom andra och att leda en geografiskt utspridd verksamhet i motsvarande storlek. Du är van att fatta exekutiva beslut och att självständigt agera inom ditt mandat. Du har högskoleutbildning.

Du är en kvalitets- och resultatinriktad ledare med god förmåga att på ett lyhört sätt engagera och skapa förtroende i verksamheten. Du ser till helheten och har en lösningsorienterad inställning till utmaningar. Du har en stor kommunikativ förmåga och kan beskrivas som en modig person med integritet och förmåga att lyfta andra i ditt ledarskap. Du har ett genuint intresse av att arbeta nära verksamheten. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Frågor och ansökan
I den här rekryteringen har ABNU valt att samarbeta med Constatera Search & Interim. Vid frågor kontakta gärna rekryteringskonsulterna Lotta Belfrage Palmqvist, 0722-522 373 eller Peter Palmqvist, 0705-708 282.

Ansök senast 12 februari 2017 genom att skicka in CV och ansökningsbrev via www.constatera.se eller maila till lotta.belfrage-palmqvist@constatera.se. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb