Länsförsäkringar AB söker en erfaren bolagsjurist

Rekryterare
Länsförsäkringar AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 januari 2017
Stängs
den 17 februari 2017
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Om verksamheten
Avdelning Bolagsjuridik ingår i vd-stab Juridik. Bolagsjuridik arbetar brett inom affärsjuridiken med särskilt fokus på associationsrätt, avtalsrätt och näringsrättsliga regler. Andra prioriterade områden är IT-rätt, kapitalförvaltningsjuridik, immaterialrätt, marknadsrätt, konkurrensrätt och transaktionsrelaterad juridik. Avdelningen består i dag av sju jurister och en assistent.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta brett och bistå Länsförsäkringar AB-koncernen med juridisk rådgivning inom Bolagsjuridiks ansvarsområden. Du kommer att granska och upprätta avtal, tolka och tillämpa lagar och andra regler, delta i projekt och arbeta med Länsförsäkringar AB-koncernens interna regelverk. Du kommer även att ha styrelsesekreteraruppdrag i Länsförsäkringar AB-koncernens bolag.

Vem är du?
Vi vill att du är en senior jurist med jur kand-examen, gärna tingsmeritering eller annan likvärdig arbetslivserfarenhet och mångårig erfarenhet av affärsjuridiskt arbete vid advokatbyrå eller företag. Förutom goda kunskaper inom associationsrätt och allmän avtalsrätt efterfrågar vi särskilt kunskap och erfarenhet av avtal inom IT-området. Vi ser också gärna att du har kunskap och erfarenhet av ett eller flera av de regelverk som berör bank-, försäkrings- eller värdepappersmarknadsområdet. Erfarenhet av kapitalförvaltningsrelaterad juridik är meriterande.

Som person är du strukturerad, resultatorienterad och har hög arbetskapacitet. Vidare har du god samarbetsförmåga, integritet och ett prestigelöst förhållningssätt. Du är analytisk och har en god stilistisk förmåga och behärskar engelska i tal och skrift.

Du erbjuds
Du erbjuds en spännande roll som bolagsjurist hos en unik arbetsgivare inom bank- och försäkring. Kontoret är beläget på Gärdet i Stockholm. 

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Låter det spännande?
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Jurek Rekrytering & Bemanning. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Uittomäki, telefon 076-633 14 40 eller via mejl ulriikka@jurek.se

Sök gärna tjänsten snarast då intervjuer sker löpande. Du söker tjänsten via www.jurek.se

Vi svarar gärna på dina frågor

  • Anna Rygaard, chef Bolagsjuridik, telefon 08-588 41933
  • Linnéa Niklasson, FTF, telefon 08-588 41381
  • Tomas Hansson, SACO, telefon 08-588 41441

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag

http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb