HR Business Partner till Swedtrac

Rekryterare
Plats
Västerås
Annonserat
den 18 januari 2017
Stängs
den 17 februari 2017
Kontakta
Peter Palmqvist
Kategori
HR / Personal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Swedtrac söker en engagerad HR Business Partner som vill vara en del av den fortsatta framgångsresan

Om tjänsten
Swedtrac har under 2016 vunnit två prestigefulla kontrakt och expanderar därför nu leveransorganisationen kraftigt. Som HR Business Partner vid Swedtrac är du en del av ledningsgruppen och bidrar därför aktivt i utvecklingen av bolaget och är en central spelare i den kommande tillväxtresan.

I rollen som HR Business Partner stöttar du verksamheten i frågor som rekrytering, introduktion av nyanställda, internkommunikation, HSE-frågor, företagshälsovård och rehab-ärenden. Du ansvarar även för fackliga relationer och förhandlingar samt säkerställer genom processer och god ordning ett korrekt agerande som arbetsgivare. Rollen ansvarar även för att administrationen kring anställningskontrakt och lönefrågor fungerar bra och i enlighet med upprättade rutiner. HR Business Partner fungerar som lokal processägare av koncernens globala HR-processer och hanterar rapportering av head-count och andra KPI:er till den nordiska HR-direktören.

Tjänsten är placerad vid Swedtracs enhet i Tillberga, Västerås. Rollen rapporterar i heldragen linje till VD för Swedtrac och med streckad linje till den Nordiska HR-direktören.

Profil vi söker
Vi söker en lösningsorienterad ”doer” med minst tre års erfarenhet av operativt HR arbete inom tillverkning eller industri. Du har akademisk examen, gärna inom områden som personal eller ekonomi. Du trivs i en dynamisk miljö där fokus ligger på verksamheten och att nå resultat. Du är bekväm med arbetsuppgifterna som anges ovan och har god egen initiativförmåga inom ditt mandat. Du är affärsdriven, noggrann och känner ett djupt engagemang för modernt HR-arbete. Du är en lag-spelare som känner tillfredsställelse i att stötta linjen för att på så vis bidra till verksamhetens vidare framgång.

Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och uttrycker dig korrekt. Talar du dessutom tyska är det meriterande. Vi önskar att du har erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystem som SAP eller motsvarande.

Vi erbjuder Dig
Vi erbjuder Dig en utmanande roll inom HR i ett framgångsrikt företag på frammarsch. Du erbjuds en plats i ledningsgruppen där du är med och fattar beslut som du sedan omvandlar i praktisk handling inom HR-området. Kulturen är affärsmässig och entreprenöriell. På Swedtrac gillar vi människor med driv som visar framfötterna och dessa personer gillar oss!

Frågor och ansökan
Rekryteringen genomför i samarbete med Constatera Search & Interim AB. Om du har frågor kontakta gärna Partner/Rekryteringskonsult Peter Palmqvist, 070 570 82 82.

Ansök snarast, dock senast den 17 februari, genom Ansök- knappen nedan.

Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

*Svara gärna på följande två frågor i ditt ansökningsbrev; Varför är du intresserad av tjänsten och företaget? Vilka erfarenheter och egenskaper/förmågor som efterfrågas i annonstexten kan du tillföra?

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Knorr-Bremse är en av de ledande tillverkarna av broms- och ombordsystem för rälsbundna fordon. Förutom kompletta bromssystem för alla typer av rälsbundna fordon omfattar produktportföljen också dörrsystem, luftkonditioneringssystem, styrningskomponenter och vindrutetorkare. Knorr-Bremse koncernen omsatte 2015 drygt 5.8 miljarder Euro och är med sina totalt 24.000 anställda representerat i mer 25 länder världen över med produktionsanläggningar, försäljningskontor och serviceställen. Swedtrac är en del av Knorr-Bremse koncernen.

Swedtrac RailServices AB erbjuder bred verksamhet inom järnvägssektorn. Vi har välutrustade verkstäder i Hagalund och Tillberga. Företaget har idag drygt 130 anställda och står inför en kraftig expansion de kommande åren.

Vill du veta mer om Knorr-Bremse koncernen titta på www.knorr-bremse.com och om Swedtrac www.swedtrac.se