Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Skuldförvaltare till AB SLL Internfinans

Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 januari 2017
Stängs
den 18 februari 2017
Kontakta
Margaretha Palmbäck
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vill du jobba för att bidra till en bättre vardag för länets invånare? Har du erfarenhet av skuldförvaltning? Brinner du för finansmarknaden, har du ett stort intresse och håller dig uppdaterad med vad som händer ur ett makroperspektiv? Uppskattar du att ha kontakt med många olika människor? Tycker du om att förmedla din kunskap till andra, både muntligen och skriftligen? Vill du arbeta i ett litet mycket kompetent team där dina tankar och åsikter kan komma att påverka långsiktiga och stora investeringsbeslut? Då kan du vara den person vi söker till AB SLL Internfinans!

Arbetsbeskrivning
Skuldförvaltaren ingår i Front Office teamet och arbetar nära den seniora skuldförvaltaren. Tillsammans kommer ni att förvalta skuldportföljen och ha nära och regelbunden kontakt både internt med koncernens bolag och förvaltningar som är era kunder men även externt med banker och investerare. En viktig del av arbetet är själva lånedokumentationen mellan SLL Internfinans och dess motparter. Du kommer även vara delaktig i skapandet och utskick av det finansiella veckobrevet till SLL Internfinans intressenter.

Skuldportföljen uppgår i dagsläget till 45 miljarder kronor och beräknas växa inom de närmaste åren då Stockholms läns landsting står inför stora investeringar.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och händelserik miljö där uppdraget ger landstinget möjlighet att genomföra stora och viktiga investeringar för Stockholms alla invånare. Du har erfarenhet och stor kunskap kring finansiella instrument som du fått från tidigare arbeten på bank, finansavdelning/Treasury-avdelning eller liknande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att arbetat med lånedokumentation, kanske har du fått denna från att arbetat med origination? Du har en relevant akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Du är en ansvarstagande utåtriktad lagspelare med hög integritet och med god förmåga att samarbeta på olika nivåer med alla typer av människor. Du har en utpräglad kommunikativ förmåga både i tal och skrift på både svenska och engelska.

För att passa till tjänsten måste du trivas i en liten organisation. Här kan du påverka och få en bredd och förståelse för hur hela verksamheten fungerar. SLL Internfinans värnar om att upprätthålla den spetskompetens som finns i finansiella frågor och uppmuntrar därför kompetensutveckling hos medarbetarna. Alla kollegor i organisationen har ett nära samarbete och ett prestigelöst förhållningssätt där alla hjälps åt. Arbetssättet präglas av devisen ”frihet under ansvar” och man verkar för att alla högpresterande medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och privatliv.

Du behöver ha goda kunskaper i Excel liksom erfarenhet från att arbeta i affärssystem.

Om företaget
I Stockholmsregionen bor en femtedel av Sveriges befolkning och invånarna i länet antas fortsätta att öka med 35 000 – 40 000 personer årligen. I denna växande region är det landstingets uppgift att se till att invånarna i länet får tillgång till en väl fungerande hälso- och sjukvård och kollektivtrafik idag och i framtiden. Under en tid med stora investeringar är finansiering mycket viktigt. AB Stockholms Läns Landstings Internfinans har landstingets uppdrag att fungera som internbank för landstingets förvaltningar och helägda bolag. SLL Internfinans arbetar i lokaler på Kungsholmen i centrala Stockholm.

I denna rekrytering samarbetar SLL Internfinans med Amendo Executive Search. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Du är välkommen med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Margaretha Palmbäck tel: 072-522 50 09

Liknande jobb

Liknande jobb