Gruppchef till Univar!

Rekryterare
Plats
Göteborg, Marieholmsgatan
Annonserat
den 20 januari 2017
Stängs
den 19 februari 2017
Kontakta
Josefine Skagert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du ett par års erfarenhet som chef och är väl orienterad i kemiindustrin? Brinner du för teknik och ledarskap och vill hjälpa Univar att växa? Vi söker en gruppchef inom general chemicals som vill arbeta både strategiskt och operativt. Är du redo att ta nästa steg i karriären och känner igen dig i beskrivningen? Sök redan idag då vi selekterar löpande!

Om tjänsten
Academic Work söker för Univars räkning en Group Product Manager till produktsegmentet general chemicals. Tjänsten är placerad på Univars Göteborgskontor. Detta är en tillsvidareanställning med fördelaktig start under kvartal ett 2017. Hänsyn tas dock till uppsägningstid för rätt person.

Du kommer rapportera till Supplier & Product Management Director Pär Lindén som chef. Pär har själv arbetat i både tjänsten som Product Manager och Group Product Manager och sitter idag i ledningsgruppen. Han drivs av sitt brinnande intresse för kemi och teknik samt frågor som rör organisation och ledarskap.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Univars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Univar.

Arbetsuppgifter
Som Group Product Manager kommer du att leda en arbetsgrupp inom produktsegmentet general chemicals med personalansvar för fem personer. Du arbetar för att säkerställa att gruppen når resultat b.l.a. genom strategisk utveckling av teamets produktportföljer. Du kommer även att ansvara för en mindre produktportfölj för att på ett bra sätt få förståelse för era affärer. Du ansvarar för tillväxt och mål och rapporterar direkt till Supplier & Product Management Director Pär. Du arbetar jämsides med både säljavdelningen och Pär och har en viktig ledarroll som kräver att du kan arbeta effektivt på alla nivåer i affären.

Du kommer till exempel att:

 • Coacha och utvärdera gruppen och arbeta med resursfördelning

 • Förhandla i de större affärerna med leverantörer

 • Utveckla arbetet med produktportföljerna och ansvara för en egen mindre portfölj

Tjänsten passar dig som har flera års erfarenhet inom ledarskap och som trivs i en ledande och strategiskt position. Du har ett brinnande intresse för branschen och affärerna och vill hjälpa Univar att växa och nå sina mål.

Vi söker dig som

 • Har en högskole- eller universitetsutbildning inom kemi, industriell ekonomi, management eller liknande

 • Har minst fem års erfarenhet inom product management, försäljning eller liknande roll

 • Har flera års erfarenhet från en chefs/ledarroll

 • Har erfarenhet från kemiindustrin och är väl orienterad i branschen

 • Talar och skriver svenska och engelska flytande

Det är meriterande om du

 • Behärskar något annat nordiskt språk, ex. norska eller danska

Som person är du affärsmässig och strategisk och har en förmåga att engagera medarbetare på olika nivåer i affären. Du är kommunikativ och relationsskapande i kontakten med både kunder och kollegor. Eftersom du har dokumenterad chefserfarenhet ser vi det som en självklarhet att du är självgående i ditt arbetssätt och har en förmåga att fatta beslut Du kan på ett analytiskt sätt tolka och presentera resultat och utvecklar planer för att leverera affärsstrategier.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Q1 2017, hänsyn tas dock till uppsägningstid

 • Omfattning: heltid, tillsvidare

 • Lön: enligt överenskommelse

 • Placering: Göteborg

 • Kontaktuppgifter: Josefine Skagert

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Information om företaget
Univar är ett ledande företag inom distribution av kemikalier, tillsatser, ingredienser och smörjmedel. Univar har en stark företagskultur med fokus på kvalitet, miljö, säkerhet och är ledande i att finna innovativa lösningar till deras kunder. I norden är Univar den leverantör som kan erbjuda det bredaste sortimentet vilket gör att de når ett stort antal industrier, användningsområden och arbetsmiljöer. Förmågan att leverera rätt lösningar till sina kunder, kräver god produktkännedom och specialistkompetens inom de branscher de betjänar. Univar har cirka 7600 anställda över hela världen.

Liknande jobb

Liknande jobb