Chefsekonom till Unionen

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 januari 2017
Stängs
den 17 februari 2017
Ref:
A646802
Kontakta
Susanne Ahlström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vi söker nu en chefsekonom då vår nuvarande går vidare till nya uppgifter. Tjänsten finns på Förbundskontoret i Stockholm (tillfälligt Sundbyberg, fram till hösten 2017).

Arbetsuppgifter
Chefsekonomen har strategiskt ansvar för att utveckla Unionens arbete med ekonomiska analyser, prognoser och utredningar inom det samhällsekonomiska området, med betoning på arbetsmarknad och lönebildning samt att samordna och operativt delta i detta arbete. Unionens chefsekonom har ett nära samarbete med förbundsledning och förhandlingsledning.
Som chefsekonom blir du en nyckelperson i att positionera Unionen som en viktig ekonomisk aktör då du kommer att vara Unionens talesperson i samhällsekonomiska frågor. Du ska aktivt bidra till att opinionsbilda kring förbundets politik genom att delta i såväl mediala sammanhang som debatter.

Chefsekonomen rapporterar direkt till samhällspolitiska chefen, och är en del av politiksektionens ledningsgrupp. Tillsammans med övriga i ledningsgruppen deltar chefsekonomen i det strategiska arbetet på sektionen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant utbildning för och erfarenhet från arbetsområdet. Du har dokumenterad erfarenhet och kunskap om omvärldsbevakning och analys och du har initierat, drivit och avslutat utredningar/arbetsprocesser inom det samhällsekonomiska området. Du vet hur politiska beslutsunderlag tas fram samt hur beslutsprocesser kan påverkas.

För att vara framgångsrik som vår chefsekonom behöver du vara initiativrik, kreativ och drivande. Du ska ha förmåga och vilja att representera Unionen i externa sammanhang och delta i samhällsdebatten. Du har förmåga att leda och samtidigt samarbeta med kollegor. Vi fäster stor vikt vid ditt goda omdöme och personliga egenskaper.
Du har dokumenterad god förmåga att presentera komplexa resultat på ett enkelt sätt både i tal och i skrift till olika typer av mottagare.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Tillträde: Tjänsten tillträds enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan
Ansök här
Arbetsgivarens referensnummer: A646802
Sista ansökningsdatum: 2017-02-17

Kontaktpersoner
Susanne Ahlström
Rekryteringskonsult Brightness Executive Search
070-6044297
sah@brightness.se

Fackliga representanter
Anna Löfgren Eriksson
070-318 72 55
anna.lofgren-eriksson@unionen.se

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar Unionen med Brightness Executive Search.

Inför rekryteringsarbetet har Unionen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen till denna tjänst.

Om Unionen
Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Politiksektionen har i uppdrag att utveckla politik och skapa opinion. Sektionen har drygt 25 medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb