Danske Bank

Compliance Officer

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 januari 2017
Stängs
den 19 februari 2017
Ref:
15065
Kontakta
Johan Allstrin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du ett stort intresse för regelefterlevnad och finansiella frågor och  vill vara med och utveckla en av Sveriges snabbast växande banker? Då kanske du är vår nästa Compliance Officer!
 
Compliance är ett viktigt område som i kölvattnet av finanskrisen även fått mycket uppmärksamhet från såväl ledning och styrelse som media och lagstiftare. Danske Bank växer snabbt i Sverige och vi vill därför förstärka vårt complianceteam med två erfarna Compliance Officers till våra enheter Personal & Business Banking och Corporates & Institutions.
 
I rollen som Compliance Officer kommer du att ha ett nära samarbete med dina drivna kollegor inom affärsverksamheten, som du kommer att handleda i olika lagstiftnings- och regelverksfrågor, men även med compliancekollegor inom de olika affärsenheterna i banken. Som en del av Danske Banks globala complianceorganisation kommer du även att arbeta i gränsöverskridande projekt tillsammans med dina kollegor i de övriga nordiska länderna.
 
Som Compliance Officer kommer du att stödja affären i arbetet med regelefterlevnadsfrågor. Du kommer bland annat att identifiera och utvärdera risker i affärsverksamheten samt ge verksamheten stöd och råd i det dagliga arbetet.  Du kommer också att delta i utveckling och implementering av kontroller, lagar och regler, samt löpande utvärdera och följa upp bankens regelefterlevnad.
 
Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare som brinner för utveckling, både av oss själva och av våra affärer. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.
 
Vem är du?
För att trivas i den här rollen behöver du ha hög integritet, ett gott omdöme och en mycket god samarbetsförmåga. Du bör vara strukturerad, ha en god analytisk kompetens samt förmåga att i förlängningen självständigt driva och leda projekt. Du är driven och energisk och en god kommunikatör både i tal och i skrift, på såväl svenska som på engelska. Vi söker dig som är jurist eller ekonom och som har flera års erfarenhet inom bank- eller värdepappersområdet. Du kan exempelvis ha arbetat inom compliance, juridik, risk eller konsultarbete inom den finansiella sektorn. Erfarenhet av att arbeta med investerarskyddsfrågor är meriterande.
 
Är du intresserad?
Om du har frågor eller vill veta mer om tjänsten, tveka inte att kontakta Managing Compliance Officer Johan Allstrin på +46 76 721 61 10.
 
Vi ser fram emot din ansökan!

Skicka ansökan och CV senast 2017-02-19.

Danske Bank är en stark nordisk fullservicebank med ett internationellt nätverk. Vår vision är att bli erkänd som den mest pålitliga finansiella partnern. Danske Bank har sitt huvudkontor i Köpenhamn och har 18 000 anställda i 16 länder.

Liknande jobb

Liknande jobb