Business Controller till BoKlok

Rekryterare
Plats
Gullringen, Vimmerby
Annonserat
den 23 januari 2017
Stängs
den 22 februari 2017
Kontakta
Anna Haga
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Meritmind har fått förtroende av BoKlok att rekrytera en business controller till deras producerade enhet BoKlok Byggsystem AB. BoKlok är Skanskas och IKEAS gemensamma varumärke och företaget erbjuder helhetslösningar av moderna enfamiljs- och flerfamiljsbostäder. Här erbjuds du ett omväxlande arbete i ett spännande företag under stadig tillväxt och framgång. Bolaget omsätter idag cirka 300 Mkr och har cirka 200 anställda.

Vi önskar komma i kontakta med dig som har erfarenhet av att arbeta i en liknade roll nära produktion. Välkommen med din ansökan!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som business controller kommer du arbeta nära verksamheten och ge stöd till fabriksledning där du aktivt medverkar till att uppnå fabrikens övergripande mål.

I arbetsuppgifterna ingår även:

  • Analysera och följa upp verksamheten, föreslå eventuella åtgärder och se till att åtgärderna genomförs
  • Uppföljning av produktionskalkyler
  • Ansvara för att månadsbokslut, prognos samt långsiktiga planer rapporteras i tid
  • Presentera och återkoppla prognoser och långtidsplaner till ledningen.
  • Kontinuerlig utveckling av rutiner och processer
  • Tjänsten kan komma att omfatta personalansvar
  • Ansvara för intern- och delar av externredovisningen

Till din hjälp kommer du ha Skanska Affärsstöd som sköter löner, leverantörer, kunder med mera. Du kommer även ha kontinuerlig kontakt med och stöd av redovisnings- och rapporteringsteamet i Malmö.

Tjänsten kommer att innebära resor till BoKloks kontor i Malmö.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har tre till fem års arbetslivserfarenhet av ovanstående beskrivna arbetsuppgifter. Du som söker denna tjänst har erfarenhet från tillverkande industri, produktionsstödjande systemkalkylering och förståelse för supply chain management. Då tjänsten även innehåller extern redovisning är bokslutserfarenhet meriterande.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som business controller ska du vara strukturerad med god analytisk förmåga att se ekonomiska samband och dra slutsatser. Din kommunikativa förmåga är god och som person beskrivs du som positiv och nyfiken. Vidare har du ett proaktivt och lösningsorienterat arbetssätt.

Placeringsort: Gullringen, Vimmerby

Om BoKlok
BoKlok är Skanskas och IKEAS gemensamma varumärke som vänder sig till många människor genom att erbjuda kloka bostäder – för människor som vill bo bra i ett eget hem, och ändå ha pengar över till annat. BoKlok ansvarar för hela värdekedjan från produktutveckling, tillverkning i fabrik, projektutveckling och byggnation, försäljning och kundrelationerna efter inflyttning. Deras huvudmarknad är i Sverige och de har också verksamhet i Finland och Norge. I BoKloks produktfamilj ingår enfamiljs- och flerfamiljsbostäder i trä, som huvudsakligen byggs i fabrik som volymelement. BoKlok har vuxit med 15-20% de senaste tre åren och idag arbetar cirka 300 personer fulltid med BoKlok.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar BoKlok med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-201 03 55. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!