Säljplanerare på Spendrups kundcenter

Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 januari 2017
Stängs
den 23 februari 2017
Kontakta
Anders Carlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Spendrups kundcenter arbetar med kundkontakter via telefon och mail. Vi hanterar ingående och utgående ordersamtal samt är första linjen för många av Spendrups kundserviceärenden. Vi hanterar ca 7.000 kundmöten varje vecka. Avdelningen består av ett antal underavdelningar samt några mindre funktioner: kundservice, innesälj och regionsinnesälj. Kundcenter är del av försäljningsdivisionen för restaurang & Systembolaget på Spendrups där vi är cirka 120 engagerade och drivna medarbetare som är med och bygger upp framgångsrika kundrelationer och affärer. Som team kännetecknas vi av att vi är affärsmässiga, prestigelösa och gillar att ha roligt på jobbet.

Vi söker en säljplanerare till en central funktion inom vårt kundcenter, med placering på huvudkontoret i Stockholm. Antar du utmaningen blir du den som är drivande i planeringen/genomförande och analys/uppföljning av alla produktlanseringar och aktiveringar som kundcenter genomför på restaurangmarknaden varje år.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Ditt uppdrag:
Du är den som, gällande försäljningsfrågor, har ansvaret för planeringen och genomförandet av produktlanseringar/säljinsatser, samt aktiveringar som skall genomföras på distans, i syfte att utveckla kundernas affärer. Du kommer arbeta med att producera effektiva försäljningsanalyser med sikte på potential och leverans. Du ingår i ett team av ”säljande” medarbetare som kommer att ge dig löpande kundinsikter, för att kunna nå kundcenters mål. Tjänsten rapporterar direkt till chefen för kundcenter.

Dina viktigaste ansvarsområden

 • skapa attraktiva försäljningsaktiviteter mot restaurangmarknaden. Både gällande innehåll och mål
 • genomföra analys, uppföljning samt säljplanering av beslutade aktiviteter
 • agera stöd för innesäljarna med att nå uppsatta mål via kundinsikter
 • säkerställer löpande arbetet av t ex sortimentsförändringar
 • förbereda sortimentsanalyser och utfallsrapporter inför möten med interna intressenter
 • agera sammanhållande kraft gällande dryckeskunskap för hela avdelningen

Bakgrund/erfarenhet

 • Universitetsutbildning med inriktning på ekonomi med 2-3 års erfarenhet av arbete som säljcontroller, säljplanering för distansförsäljning eller liknande
 • mycket goda kunskaper i MS Office, Excel och andra BI verktyg
 • erfarenhet av att arbeta med Google Analytics är meriterande
 • erfarenhet av distansförsäljning är meriterande
 • erfarenhet från HoReCa-marknaden är meriterade
 • du skriver och presenterar flytande på både svenska och engelska

Personliga egenskaper som vi tror behövs i den här rollen:
För att trivas och bli framgångsrik i tjänsten behöver du vara en person som gillar att ta initiativ och du är ansvarstagande. I ditt arbetssätt är du både strukturerad och kreativ. I övrigt är du självgående, tydlig, noggrann, lyhörd och utvecklingsorienterad. Du är en social och kommunikativ person som motiveras av att samarbeta med både medarbetare, kunder och kollegor.

Information och ansökan:
Rekryteringen sköts av Compass i Stockholm och du söker tjänsten via länken. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt.

Du är välkommen att kontakta Anders Carlsson på 070-766 26 91 alt. anders.carlsson@compass.se för mer information.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande på att slutkandidater efter sitt godkännande kan omfattas av en bakgrundskontroll.
Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Spendrups Bryggeri AB grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Briska, Loka, Schweppes, El Coto, Gallo m.fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spendrups Vin, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri. www.spendrups.se

Liknande jobb

Liknande jobb