Redovisningsanvarig till Arval i Danderyd

Rekryterare
Arval
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 januari 2017
Stängs
den 23 februari 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Kategori
Redovisning
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om tjänsten
Söker du en bred ekonomiroll där du får möjligheten att utveckla dina ledaregenskaper? Är nästa steg för dig att ta ett helhetsansvar för redovisningen inom ett internationellt tillväxtbolag? Arval står inför en spännande expansionsfas i Sverige, med starka ägare i BNP Paribas i bakgrunden. Som redovisningsansvarig kommer du ansvara för att rapporteringen av den svenska verksamheten följer rådande redovisningsprinciper och lagar. Du kommer att tillhöra ekonomiavdelningen bestående av sju medarbetare och rapportera till CFO. Du blir ett viktigt bollplank till finanschefen och Business controllern i redovisningsfrågor och du kommer att vara ett coachande stöd till övriga medarbetare inom Accounting.

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:

  • Din främsta uppgift är att arbeta med det löpande flödet i redovisningen tills bokslutet är färdigställt och rapporterat.
  • Kvalitetssäkra leveransen av den finansiella rapporteringen
  • Leda det operativa arbetet inom Accounting och coacha medarbetare
  • Månads-, kvartals och årsbokslut enligt IFRS.
  • Moms- och skattefrågor
  • Vara delaktig i budget och prognosarbetet
  • Analysera och förklara förändringar i balansräkningen
  • Konsultera och ge förslag till verksamhetens frågor kring den finansiella rapporteringen och resultatet
  • Utveckla rutiner och processer kopplat till redovisnings- och ERP-systemen
  • Implementera policys och rutiner för internkontroll

Rollen innebär ett nära samarbete med såväl Business Control som Accounts Payable and Receivable och du får en helhetsbild av verksamhetens ekonomi i en social roll med många kontaktytor. Du kommer in i en period av nyetablering på den svenska marknaden och kommer att få stor inverkan på arbetssätt och rutiner. Kreativitet och nya idéer uppmuntras.

Gruppen du kommer tillhöra kännetecknas av prestigelöshet, samarbete och arbetsglädje. Rätt person känner igen sig själv i den beskrivningen samtidigt som man med självklarhet tar ägandeskap och ansvar för sina arbetsuppgifter.

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk bakgrund inom redovisning och minst tre års erfarenhet av en kvalificerad redovisningsroll med självständiga bokslut. Vi vill att du har erfarenhet av internationella bolag och IFRS. Du är en mycket god användare av Excel och talar och skriver såväl svenska som engelska med lätthet.

Som person är du resultatinriktad och har ett konsultativt arbetssätt. Du är en stark kommunikatör i tal och skrift och du är en god lagspelare med ett stort mått av social kompetens.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Arval med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att inkomma med din ansökan snarast möjligt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ber dig att skriva din CV på engelska. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55

Om företaget
Arval grundades 1989 och ägs av BNP Paribas. Företaget specialiserar sig på fullserviceleasing och erbjuder internationella företag, små- och medelstora företag samt yrkesverksamma skräddarsydda lösningar som optimerar de anställdas rörlighet. Arval eliminerar även de risker som är förknippade med vagnparksförvaltning.

Expertrådgivning och högkvalitativ service, grundstenarna i Arvals kundlöfte, infrias av mer än 6 000 anställda i 28 länder och företagets totala leasingflotta består av 1 000 000 fordon världen över.

Arval är medlem och en av grundarna till Element-Arval Global Alliance, den längst stående strategiska alliansen i branschen för vagnparkshantering och globalt ledande med 3 miljoner fordon i nästan 50 länder. Inom BNP Paribas tillhör Arval kärnaktiviteten för Retail Banking-delen. Läs gärna mer på www.arval.se

Liknande jobb

Liknande jobb