Accounting Manager till internationellt bolag

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 januari 2017
Stängs
den 25 februari 2017
Kontakta
Julia Dahl
Arbetstid
Heltid

Gazella söker nu en Accounting Manager med redovisningsansvar till ett internationellt bolag med kontor i Stockholm city. I din roll kommer du att arbeta analytiskt och du har ett driv att utveckla ekonomifunktionen på bolaget framåt. Vi söker därför dig som är kommunikativ, strukturerad och har en gedigen erfarenhet av redovisning samt en förståelse för organisatoriska flöden och processer. Tjänsten är ett konsultuppdrag på 6 månader och vi söker en person som är tillgänglig för att påbörja uppdraget inom kort. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Koordinera, leda och se över det dagliga redovisningsarbetet
  • Självständigt upprätta samt analysera månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Arbeta löpande med finansiell rapportering inklusive, delårsrapporter och årsredovisningar, samt samarbeta med externa revisorer under processen
  • Granska journalanteckningar och kontoavstämningar
  • Arbeta med budget och prognoser samt uppföljning och rapportering av utfall
  • Ständigt vara drivande i förbättringar och effektiviseringsprojekt på avdelningen samt se till att kraven för intern kontroll uppfylls
  • Leda och/eller delta i projekt av ad-hoc-karaktär, samt genomföra analys av dessa

Erfarenhet
Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Tidigare har du arbetat självständigt med ett bolags fullständiga redovisning samt upprättat både årsbokslut och årsredovisning. Arbetserfarenhet från ett internationellt bolag är meriterande men inget krav. Du kan analysera och ta till dig stora datavolymer och trivs i en roll där du arbetar nära många olika delar av organisationen. Vidare har du erfarenhet av en position där du haft som uppgift att förklara innebörden av redovisningen till andra delar av bolaget som inte har samma förståelse. Du uttrycker dig väl både på svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation, samt är van vid att använda Excel.

Personliga egenskaper
Som person är du pedagogisk och kommunikativ, och du har en förmåga att leverera hög kvalitet inom utsatt tidsram. Vidare är du ansvarstagande och framåtsträvande samt har en positiv attityd till dina arbetsuppgifter och medarbetare. Du jobbar bra både i självständiga projekt och i team med kollegor, och har en överblickande blick vilket bidrar till en god struktur i alla projekt du engagerar dig i. 

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan eller följande länk: gazel.la/1096.

Ansvariga kontaktpersoner är Julia Dahl. Besök gärna Gazellas hemsida.

Liknande jobb

Liknande jobb