Scania

Finance Application Manager/Business Analyst

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 26 januari 2017
Stängs
den 19 februari 2017
Ref:
20164518
Kontakta
Irina Shadrina
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Funktionen Business Solutions Financial Systems ingår i koncernstaben och har som uppgift att vara kompetenscentra för de applikationer som används av ekonomer runt om i koncernen. Huvuduppdraget för gruppen är att aktivt deltaga i att definiera och prioritera verksamhetens krav på IT lösningar. Kraven skall vara definierade på ett sådant sätt att lösningar kan utvecklas av Scania IT.

De processer som vi arbetar med inkluderar:
– Bokslut
– Kundreskontra
– Leverantörsreskontra
– Investeringar
– Projektredovisning
– Prognos
– Tull

Funktionen ansvarar för ett antal applikationslösningar, där de största är Scanias koncernrapporterings system Hyperion Financial Management (HFM), affärssystemet Oracle E-Business Suite (EBS) och Tullsystemet MIC.

Rätt kandidat lockas av att förstå verksamhetens behov och att vara länken mellan verksamheten och Scania IT. Våra kunder är i huvudsak koncernstab ekonomi och Scania enheter runt om i världen. Du är placerad i Södertälje och rapporterar till Head of Business Solutions & Financial Systems, Corporate Control.

Just nu är vi mitt i ett arbete som kommer att innebära stora processförbättringar. Detta kommer även innebära ett större och bredare ansvar för teamet.

Dina arbetsuppgifter
Vi är en kreativ grupp som genom tvärfunktionellt arbete upprätthåller och stödjer utveckling av finansiella processer.
 
I rollen ska du:

 • Driva och koordinera change management för några finansapplikationer
 • Stödja verksamheten med kunskap om applikation
 • Delta i verksamhetsutvecklingsprojekt
 • Koordinera support organisationen för en eller flera finansapplikationer
 • Kommunicera med olika delar av Scania, både i Sverige och globalt
 • Kommunicera med externa leverantörer

Din profil
Du är ekonom med minst 2-3 års erfarenhet från arbete på en ekonomiavdelning och är väl insatt i olika rapporteringskrav. Du har arbetat med några olika applikationer och det är lätt för dig att förstå hur saker och ting hänger ihop ur ett arbetsprocess perspektiv.
 
För att trivas och lyckas med denna tjänst behöver du vara analytisk och strukturerad, nyfiken och flexibel. Du är en utåtriktad person med en väl utvecklad kommunikativ förmåga.
 
Du är självgående men samtidigt en bra lagspelare. Du kan se möjligheter, agera och driva förändringar. Du ska kunna hantera många saker samtidigt med fokus på att skapa värde för kunderna/slutanvändarna.
 
Du ska kunna översätta verksamhetsbehov till kravspecifikationer och arbeta tillsammans med verksamheten och Scania IT.
 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express för snabbare pendling till arbetet.
 
För ytterligare information kontakta
Irina Shadrina, (Business Maintenance Manager för HFM), 08-553 862 23 eller
Hans Wolfhagen, (Head of JP) 08-553 863 93.
 
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Vi kommer att utvärdera ansökningarna löpande.

Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com. Ange Jobbid och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personligt brev. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.

About the job

 • Title: Finance Application Manager/Business Analyst
 • Business area: Finance
 • Country: Sweden
 • City: Sodertalje
 • Last application date: 2017-02-19
 • Job Id: 20164518

About Scania
Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group

Liknande jobb

Liknande jobb