Koncernredovisningsansvarig till Serneke

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 27 januari 2017
Stängs
den 26 februari 2017
Kontakta
Helena Bruman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Serneke blev nyligen noterad på Nasdaq och med stora planer inför framtiden befinner sig bolaget i ett mycket spännande skede där man fortsätter att bygga ett starkt bolag.

Som koncernredovisningsansvarig har du en central och viktig roll där du ansvarar för koncernredovisningen för Serneke Group och säkerställer att korrekt redovisning och rapportering sker. I rollen blir du även ansvarig för transaktioner vid förvärv/försäljningar av bolag och fastigheter. Koncernen består av 60-talet bolag. Du ingår i en större redovisningsavdelning och rapporterar till redovisningschefen.

Rollen innefattar:

  • Koncernredovisning för Serneke Group
  • Initiera och genomföra förändringar av koncernredovisningsprocesser och rutiner
  • Framtagande av koncernens månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Koordinera koncernbidrag och skatt inom koncernen
  • Samordning av inkomstskatt och deklarationer för koncernens bolag
  • Driva utredningar och analyser inom koncernredovisningsområdet
  • Driva utredningar avseende nya IFRS standarder och tolkningar samt analysera dess påverkar på koncernens finansiella rapporter
  • Projektleda affärstransaktioner (köp/sälj) inom koncernen
  • Fortlöpande delta i och driva förbättringsprojekt inom Serneke Group
  • Säkerställa att regelverk och policy följs inom respektive ansvarsområden 

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har en gedigen erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete inklusive koncernredovisning enligt IFRS. Du har ett långsiktigt perspektiv och är både analytisk och affärsmässig, med kvalitet och utveckling i fokus. Vidare är du strukturerad, kan prioritera och komma till avslut. Du har en god förmåga att skapa relationer internt och extern och uppskattar att arbeta i ett entreprenörstyrt företag. Du har god förståelse för affärssystem och har mycket goda kunskaper i Excel.

I denna rekrytering samarbetar Serneke med Jerrie. Välkommen med CV och personligt brev via jerrie.se. För frågor, kontakta gärna Helena Bruman, 0735-40 52 62. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt.

Serneke är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning med cirka 850 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag.

På Serneke utmanar vi konventionella metoder och genomför det ena lyckade projektet efter det andra. Vi drivs av utmaningar i alla dess former och vill vara delaktiga och bidra med nya infallsvinklar och lösningar. Vi erbjuder samma trygghet och kunskap som marknadsledarna, men med mer energi, engagemang och ett modernare synsätt. Bolagets B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016. 

Liknande jobb

Liknande jobb