Ekonomichef till Skanska Fastigheter Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 januari 2017
Stängs
den 1 mars 2017
Kontakta
Malin Söhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rollen
Du har en aktiv och viktig roll med möjlighet att proaktivt bidra med din erfarenhet och kunskap inom ekonomi. Du kommer arbeta nära affären och fungera som stöd till VD och övriga enheter, så som Uthyrning & Marknad, Projektutveckling och Affärsutveckling.

Som Ekonomichef på Skanska Fastigheter Stockholm kommer du ansvara för den ekonomiska styrningen i bolaget samt följa upp att verksamhetens krav och mål uppfylls.

Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgruppen för Stockholmsbolaget. Du sitter även i ekonomis centrala ledningsgrupp för CDN (Commercial Development Nordic). På CDN finns även en gemensam ekonomifunktion som sköter det löpande arbetet och som bistår i rapporteringen.

Din roll kommer även innebära följande arbetsuppgifter:

  • Hantera ekonomisk styrning, uppföljning och analys
  • Ansvara för koncernredovisning (månads-, kvartals- och årsrapportering) 
  • Planera och leda arbetet med budget och prognoser
  • Bidra med ekonomisk kompetens och stöd vid investering i och genomförande av kontorsprojekt. 
  • Delta i fastighetsvärderingar och transaktioner
  • Utvärdera och utveckla juridisk och operativ bolagsstruktur, inkomstskatt, momsfrågor samt kontakt med revisorer
  • Hantera bankgarantier och andra säkerheter i samarbete med Skanska Financial Services
  • Delta i utvecklingen av Transfer pricing frågor

Din profil
Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi och redovisning samt minst fem års erfarenhet av arbete inom en ekonomi-/finansfunktion. Vi ser företrädesvis att din erfarenhet är från fastighetsbranschen och att du därmed har goda kunskaper om fastighetsbeskattning.

För att lyckas i rollen krävs goda kunskaper i koncernredovisning och internationella redovisningsstandarder.
Självklart har du kompetens och ett affärsmannaskap att hantera och kommunicera Skanskas mål och visioner, samt förmåga att utifrån ett strategiskt perspektiv utveckla processer inom ekonomiområdet.

Du är en engagerad och positiv person som har lätt för att bygga nätverk och interagera med andra.
Du tycker om att arbeta i team som präglas av öppenhet och ärlighet och du bidrar till en inkluderande och positiv arbetsmiljö. Du är prestigelös och trivs med att arbeta i en servicefunktion.

Vill du vara med och utveckla städer, bidra till framtiden, göra skillnad och jobba tillsammans med engagerade och öppna människor så är detta nästa steg för dig.

Ansökan
För ytterligare information om denna tjänst och rekryteringsprocessen, var vänlig och kontakta Ogunsen Executive Search: Malin Söhr, +46 (0)73 421 79 84.

Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan, bestående av CV och personligt brev, så snart som möjligt. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt.

Om företaget
Skanska Kommersiell Utveckling Norden har i uppdrag att initiera, utveckla och sälja fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus i Norden. Vår spetskompetens är att identifiera rätt lägen och skapa en god arbetsmiljö som stimulerar företag och bidrar till deras framgång. Vår framgångsfaktor är att förstå våra kunders affärer så bra att deras lokaler blir en av deras största och viktigaste tillgångar. Vi strävar efter att vara ledande när det gäller att utveckla och leverera hållbara lokaler som ger ett mervärde för både hyresgäster och investerare. Våra drygt 100 medarbetare är verksamma i sex regioner; Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo.

Skanska Fastigheter Stockholm består idag av ca 20 personer. Vi sitter i en aktivitetsbaserad kontorslösning tillsammans med övriga enheter på Skanskas huvudkontor på Kungsholmen.

Liknande jobb

Liknande jobb