Senior ledare som Head of Group Treasury, Preem (Stockholm)

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 31 januari 2017
Stängs
den 2 mars 2017
Ref:
4559
Kontakta
Sophie Lempert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Jobba för framtiden redan idag
Group Treasuryfunktionen inom Preem behöver utvecklas för att möta de utmaningar och krav som ställs från organisationen och omvärlden. I rollen som Head of Group Treasury ansvarar du för att vidareutveckla och bygga upp funktionen enligt moderna standards. Både vad gäller ditt team men också vad gäller strukturer och arbetssätt. Vi ser att rätt kandidat är senior och erfaren som ledare med integritet och förmåga att fatta beslut. Som person trivs du i ett sammanhang där du får interagera med många personer i organisationen och stötta dem med din kompetens men också tydliggöra och ställa krav utifrån ditt funktionsansvar. Group Treasuryfunktionen är uppdelad i kredit, kundreskontra och treasury och består idag av 26 medarbetare med ett antal direktrapporterande ledare. Som Head of Group Treasury är du en nyckelperson i CFO's ledningsgrupp och kommer vara involverad i hela bolagets verksamhet. Tjänsten är placerad i Stockholm på Preems huvudkontor.

Som Head of Group Treasury på Preem kommer du att ansvara för att:

o Koncernens finansiering, samt finansiella risker som valuta-, likviditets och ränterisker.
o Säkerställa att den finansiella riskhanteringen och kreditbedömningen följer koncernens finans- och kreditpolicy.
o Ingå i ekonomi- och finansstabens strategiska och operativa förbättring och utvecklingsarbete.
o Säkerställa att koncernens finans- och kreditpolicy är känd och efterlevs enligt godkända riktlinjer.
o Fungera som högste individuelle kreditansvarig inom koncernen, föredra ärenden i kreditkommittén samt vara ordförande i kreditkommittén.
o Ansvarig för utveckling och effektivisering av system och arbetssätt inom finanssektionen samt säkerställa en hög kvalité på administrativa rutiner och processer.
o Leda och utveckla arbetet inom finanssektionen och ansvara för att sektionen tillförs rätt resurser och rätt kompetens.
o Fungera som företagets kontaktyta mot bankkontakter och övriga intressenter i finansrelaterade frågor.
o Ha en nyckelroll i att aktivt driva utvecklingen av processer, metoder, samt strategier och handlingsplaner för att förbättra verksamhetens finans- och cash managementfunktion.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande samt minst 10 års erfarenhet inom treasury/finansfunktion och/eller bank. Kanske sitter du idag i en CFO-roll men har tidigare erfarenhet ifrån att arbeta med treasury-verksamhet. Vi söker dig som har en dokumenterad track record för ansvarsområdena. Vi tror att rätt kandidat för rollen har erfarenhet av att driva förändringsprojekt och projekt som är tvärfunktionella med en förmåga att involvera andra. Du har mycket goda kunskaper om finansiella instrument, transaktioner och finansiella risker samt om säkring av valutarisker. Kunskaper om säkring av råvarurisker är också önskvärda samt av större IT-systemskiften. Vi ser gärna att du har erfarenhet av en värderingsstyrd organisation samt erfarenhet att arbeta med utveckling av andra medarbetare och chefer. Rätt kandidat är van vid att jobba med resultat, mål och uppföljning och ser vikten av att alla bidrar till ett gott resultat. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. Du har mycket god datorvana speciellt av Excel.

Som person är du?
För att trivas i rollen är du resultat- och kvalitetsorienterad samt att du har goda ledaregenskaper. Vi tror även att rätt person för rollen är trygg i sig själv och är mogen som person. Du är van vid att arbeta självständigt och är noggrann. Vi lägger stor vikt på att du har förmåga att ena en enhet med flera avdelningar och arbeta mot gemensamma mål. Tjänsten kräver en förmåga att skapa goda samarbeten såväl intern som externt. Du har förmåga att hantera stundvis stressiga arbetstoppar på ett strukturerat och lugnt sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper i kombination med senioritet.

Ta reda på mer!
I denna rekrytering samarbetar Preem med Harvey Nash. Du är välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till: ansokan@harveynash.se. Märk ansökan med nr "4559". Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsulten Sophie Lempert, 0730-95 71 04.
Skicka din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, förnybara drivmedel och eldningsoljor till företag och privatpersoner i Sverige. Våra två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner ton råolja per år. Drygt två tredjedelar av produktionen exporteras, vilket gör oss till Sveriges tredje största exportföretag. Preem har ett rikstäckande servicenät med cirka 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 300 anställda varav 900 arbetar vid våra två raffinaderier i Göteborg och Lysekil. Tillsammans med personal hos återförsäljare och partners är vi över 3 000 medarbetare som möter kunderna under Preems varumärke. För helåret 2015 var Preems omsättning 66 miljarder SEK. På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här.

Liknande jobb

Liknande jobb