Shared Service Center Manager - Semcon

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 1 februari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Ref:
2252
Kontakta
Heidi Bader
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu för Semcon en Shared Service Manager/redovisningschef.

Din roll:
Som shared service manager/redovisningschef ansvarar du för vårt shared service center på huvudkontoret i Göteborg. Att självständigt leda och utveckla centret samt säkerställa leverans och kvalité av dess tjänster till våra interna kunder. Shared service centret ansvarar för kund- leverantörsreskontra, lön och bokslut och till din hjälp finns 11 ekonomer, varav 2 teamledare. Ansvar för drift av våra stödsystem inom ekonomi och utveckling utav dessa, interna ekonomiutbildningar och intern kontroll ligger inom ansvarsområdet. Att på ett effektivt och professionellt sätt hantera löne- och ekonomiprocesser och att leverera högsta kvalité i rätt tid är centrets främsta uppgift. I arbetsuppgifterna ingår även delaktighet i upprättande av koncernredovisningen.

Din profil:
Du är civilekonom med minst fem års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har jobbat med förändringsarbete och är van vid att utveckla ekonomiprocesser samt det ekonomiska tänkandet i en organisation. Stor redovisningskunskap är nödvändig för att kunna tolka och utveckla redovisningsprocesserna. Du är van vid att arbeta med människor, haft personalansvar och har ett genuint intresse av att leda och utveckla personal. Du har även erfarenhet som projektledare. Erfarenhet av IFRS är meriterande.

Som person är du måldriven samt processorienterad. Du är självständig och driven samt har en förmåga att motivera andra. Du är social och duktig på att kommunicera samt är dynamisk och van vid snabba ändringar. Du är strukturerad till ditt sätt och prestigelös.

Företagspresentation
Semcon är ett internationellt teknikföretag som utvecklar produkter baserat på mänskliga behov och beteenden. Genom att alltid utgå från slutanvändaren stärks kundernas konkurrenskraft, eftersom den som vet mest om användarens behov skapar bäst produkter och tydligast nytta för människor. Semcon samarbetar främst med företag inom branscherna fordon, industri, energi och life science. Med närmare 3 000 specialiserade medarbetare finns förmåga att ta hand om hela produktutvecklingscykeln. Från strategi och teknikutveckling till design och produktinformation. Semcon grundades 1980 i Sverige och har kontor på fler än 40 platser i nio olika länder. År 2015 omsatte koncernen 2,6 miljarder kronor. På huvudkontoret i Göteborg finns vårt finansiella shared service center som sköter redovisningen för våra svenska, engelska och norska bolag samt lönehantering för våra svenska bolag.

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast och senast 2017-02-28 då vi arbetar med löpande urval.

Har du frågor kontakta:
Heidi Bader 0709 856 337 hbader@contaplus.se
Mattias Larrieu 0734 166 016 mlarrieu@contaplus.se

Liknande jobb

Liknande jobb