Online Group söker digital Marknads- och kommunikationschef

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 februari 2017
Stängs
den 2 mars 2017
Kontakta
Louise Junghahn
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Online Group tar nästa steg och söker dig som vill ta det övergripande ansvaret för koncernen och dess bolags marknadsföring och kommunikation. Hos Online Group får du möjlighet att vara med i den fortsatta spännande utvecklingen av samtliga varumärken inom gruppen så som; Getupdated, Binero, Crystone, ExternIT, Space2u, Servage och Levonline.

Tjänsten
Vi söker dig som har stor erfarenhet av att och brinner för att arbeta med både operativa och strategiska aktiviteter inom marknadsföring som utvecklar, positionerar och stärker varumärken direkt kopplat till uppsatta affärs- och försäljningsmål.

Du ska ha en strategisk, operativ och bred erfarenhet inom marknadsföring och PR. Du har arbetat med och har ingående kunskaper inom bland annat inbound marketing, content marketing och analysverktyg för digitala plattformar.

Du förväntas agera specialist i många olika parallella projekt och har därmed en central roll i organisationen och de olika verksamheterna och bidrar starkt i utvecklingen av varumärkena.

Du kommer att ansvara för marknads- och kommunikationsteamet som består av tre medarbetare och du rapporterar till CEO.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på Lindhagensgatan 126 i centrala Stockholm.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
* sätta marknads- och kommunikationsstrategier, starkt fokus på digitala insatser
* bidra till att driva trafik till bolagens websidor
* med marknads- och kommunikationsinsatser bidra till generering av leads
* sätta marknads- och kommunikationsstrategier vid lansering och etablering av nya produkter
* sociala medier; sätta strategi och policy för nya kanaler, operativt arbeta med olika aktiviteter
* ansvara för content marketing för samtliga varumärken
* ansvara för press och PR för samtliga varumärken, strategiskt och operativt
* arbeta tight tillsammans med marknads- och kommunikationsteamet i olika aktiviteter
* inspirera, utveckla, stötta och leda medarbetare i marknads- och kommunikationsteamet

Profil
Du har en högre utbildning inom marknadsföring och/eller kommunikation kompletterat med någon digital marknads- eller kommunikationsutbildning.

Du har minst tre års erfarenhet av likvärdig roll och ansvar och har därmed stor erfarenhet av att bygga starka varumärken i digitala kanaler. Du har också stor erfarenhet av att strategiskt och operativt initiera och driva aktiviteter för leadsgenerering.

Vidare har du erfarenhet av olika press- och PR-aktiviteter, både på strategisk och operativ nivå. Har du dessutom erfarenhet av IR-arbete, kan det vara meriterande.

Du har ett par års erfarenhet av personalansvar och således är dina ledaregenskaper mycket goda. Vi ser gärna att du är en inspiratör som skapar engagemang och lust omkring dig. Du är tydlig och drivande, med god förmåga att balansera ledarrollen och att vara en i teamet.

Din kommunikativa förmåga är hög och du har lätt för att formulera dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Självklart har du en mycket hög digital mognad och kan hantera bland annat flera olika verktyg för sociala digitala kanaler och plattformar.

För att lyckas i rollen krävs att du är innovativ och att du med engagemang och inspiration driver mot uppsatta mål och kan visa resultat. Du har god förmåga att driva projekt och aktiviteter i mål, är relationsbyggaren med hög social förmåga, som trivs med samarbete i olika nätverk. Att du är en förändringsbenägen lagspelare som trivs när det händer saker, det tar vi för givet.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2017-02-19.

För att söka tjänsten klickar du på knappen ”Ansök” nedan och fyller därefter i formuläret.

Har du frågor kring tjänsten får du gärna kontakta rekryteringskonsult Louise Junghahn på Junghahn & Partners. Du når Louise på 0703-27 27 02 alternativt på louise@junghahn.se.

Läs mer om Junghahn & Partners – www.junghahn.se

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Med innovativa lösningar erbjuder Online Group ett unikt koncept med att vara det enda företaget i Sverige som är en helhetsleverantör av tjänster och produkter inom onlinemarknadsföring och hosting. Koncernen hjälper företag och organisationer att öka sin lönsamhet samt effektivisera deras affär online. Tillsammans har Online Group ca 700 000 hostade webbplatser och mer än 2 500 kunder inom onlinemarknadsföring.

www.onlinegroup.com

Liknande jobb

Liknande jobb