Skanska Kommersiell Utveckling Norden söker Redovisningschef

Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 februari 2017
Stängs
den 4 mars 2017
Kontakta
Malin Söhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rollen
Som Redovisningschef för CDN i Sverige kommer du ansvara för ett relativt nyligen sammansatt team bestående av 9 ekonomer. Teamet arbetar med redovisning och rapportering för gruppens svenska bolag. Din tjänst är stationerad i Stockholm, på Skanskas huvudkontor, men då personalen är fördelade på tre orter; Stockholm, Göteborg och Malmö kommer ditt arbete innebära en del resor.

Ditt ansvar som ledare innebär att vidareutveckla och coacha teamet samt att utveckla processer och rutiner för att effektivisera och minska sårbarheten i verksamheten. Som Redovisningschef kommer ditt övergripande ansvar handla om att säkerställa teamets leverans av korrekt redovisning och rapportering på utsatt tid.

Din roll kommer även att innebära operativt stöd i följande arbetsuppgifter:

  • Löpande redovisning
  • Bokslut
  • Årsredovisningar
  • Koncernrapportering
  • Deklarationer
  • Kundreskontra
  • Leverantörsreskontra
  • Hyresadministration
  • Bolagsadministration 

Förutom att arbeta med redovisningsteamet kommer du att stötta bolagens/regionernas ekonomichefer i frågor kring fastighetsmoms, skatt och redovisning generellt. Du kommer även att arbeta nära Skanska CDN:s IT-chef när det gäller utvecklingen av ekonomisystem, prognosverktyg och koncernrapporteringssystem.

Du rapporterar till CFO för Skanska CDN och sitter i med i ledningsgruppen för Finance.

Din profil
I grunden bör du ha en civilekonomexamen med redovisningsinriktning eller motsvarande. Du är mycket redovisningskunnig med gedigna kunskaper i koncernredovisning och rapportering enligt IFRS. Vi ser företrädesvis att din erfarenhet är från fastighetsbranschen och att du därmed har goda kunskaper inom fastighetsmoms.

Du är en erfaren ledare som verkligen uppskattar att jobba med människor och deras utveckling. Du är trygg, förtroendeingivande, ansvarsfull och tydlig.  Din kommunikativa förmåga är mycket god och du har lätt för att skapa förtroende och engagemang.  Du är även prestigelös och drivs av att nå uppsatta mål.     

Ansökan
För ytterligare information om denna tjänst och rekryteringsprocessen, var vänlig och kontakta Ogunsen Executive Search: Malin Söhr, +46 (0)73 421 79 84.

Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan, bestående av CV och personligt brev, så snart som möjligt. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt.

Om företaget
Skanska Kommersiell Utveckling Norden (CDN) har i uppdrag att initiera, utveckla och sälja fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus i Norden. Vår spetskompetens är att identifiera rätt lägen och skapa en god arbetsmiljö som stimulerar företag och bidrar till deras framgång. Vår framgångsfaktor är att förstå våra kunders affärer så bra att deras lokaler blir en av deras största och viktigaste tillgångar. Vi strävar efter att vara ledande när det gäller att utveckla och leverera hållbara lokaler som ger ett mervärde för både hyresgäster och investerare. Våra drygt 100 medarbetare är verksamma i sex regioner; Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo.

Liknande jobb

Liknande jobb