BillerudKorsnäs söker en Communication Manager

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 februari 2017
Stängs
den 5 mars 2017
Kontakta
Victor Zetterström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

BillerudKorsnäs söker nu en Communication Manager till koncernens kommunikationsavdelning där det strategiska och koordinerande ansvaret för att driva och utveckla företagets interna och externa kommunikation ligger. Avdelningen har även ansvar för varumärkesstrategi och att aktivt verka för att koncernens grafiska profil genomsyrar all kommunikation.

     Den vi nu söker ska driva, leda och koordinera det koncernövergripande och lokala kommunikationsarbetet, såväl internt som externt, med övergripande ansvar för medierelationer och PR-arbete. Det omfattar att ge råd och coacha ledningspersoner om kommunikativa insatser, i synnerhet mediarelaterat.

     Rapportering sker till kommunikationschefen och budgeten tas fram i samarbete med densamma.

Arbetet omfattar både proaktiv och reaktiv kommunikation (issueshantering och kriskommunikation) samt att trygga en god infrastruktur för och uppföljning av media- & PR-arbetet. Du har koordineringsansvaret för operativ och taktisk kommunikation, både internt och externt, övergripande samt lokalt.

     Du ska aktivt bidra till att utveckla kommunikationsarbetet med huvudsakligt fokus på den externa kommunikationen, dvs reaktivt och proaktivt mediaarbete och PR, men även internt.

     Rollen omfattar även att vara redaktör för BillerudKorsnäs intranät. Internkommunikationens fokus är operativ och förankrande medarbetarkommunikation.

     En fungerande samverkan med IR, marketing, lokala kommunikationsansvariga samt affärsområdesrepresentanter är avgörande för att lyckas i detta arbete, vilket kräver kunskaper om mediahantering och PR-arbete på koncernnivå i börsbolag samt kunskap om noteringsavtal för börsnoterade företag.

     Du förväntas arbeta självständigt och proaktivt med ett informellt ledarskap och väl utvecklad koordinerande förmåga.

     Den externa kommunikationen omfattar även all digital marknadsföring och pressbearbetning, där både sociala medier och print ingår som viktiga delar.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen krävs goda kunskaper och färdigheter inom medierelationer, PR och kommunikation samt förmågan att uttrycka sig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har kunskaper för webbutveckling och –publicering samt text- och bildredigering.

     Du är en självständig och driven skribent med minst fem års erfarenhet av både intern och extern kommunikation, gärna på koncernnivå i börsbolag. Dokumenterad förmåga att leda och fördela dagligt kommunikationsarbete samt examen från en treårig högskoleutbildning inom marknadsföring/ kommunikation/information eller motsvarande är ett krav. Branscherfarenhet är meriterande.

BillerudKorsnäs har verksamhet och produktion i Sverige, Finland och England. Placeringen för denna tillsvidareanställning på heltid är Stockholm.

Vi samarbetar med Bohmans Nätverk. Välkommen med din ansökan genom att skicka in CV och personligt brev snarast. Urval och intervjuer sker löpande och ansökningar behandlas strikt konfidentiellt. För mer information om tjänsten kontakta Bohmans Nätverk genom Victor Zetterström på victor.zetterstrom@bohmans.com tel +46 (0) 70-482 11 85 eller Erik Haglöf på erik.haglof@bohmans.com tel +46 (0) 708 44 11 60.

BillerudKorsnäs levererar förpackningsmaterial och lösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi är en världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial och har kunder i över 100 länder. Företaget har sju produktionsanläggningar i Sverige, Finland och Storbritannien och cirka 4 200 anställda i över 15 länder. BillerudKorsnäs omsätter ca SEK 22 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm. www.billerudkorsnas.se

Liknande jobb

Liknande jobb