Ekonomichef till Bengt Dahlgren

Rekryterare
Plats
Malmö
Annonserat
den 7 februari 2017
Stängs
den 9 mars 2017
Kontakta
Sebastian Anderson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Trivs du i en bred nyckelroll där du har stora möjligheter att påverka? Vill du arbeta i en framgångsrik och värderingsstyrd organisation? Då är rollen som ekonomichef på Bengt Dahlgren det självklara valet för dig.

Arbetsbeskrivning
Som ekonomichef på Bengt Dahlgren ansvarar du för att ekonomifunktionen fungerar väl och utvecklas i överensstämmelse med de behov och krav verksamheten ställer. Du ingår i ledningsgrupp och styrelse, har personalansvar för en medarbetare och rapporterar till VD. Rollen är såväl operativ som strategisk och förutom att agera bollplank till VD och övriga chefer och driva verksamheten framåt ansvarar du för:

• månads- och årsbokslut, årsredovisning
• budget och prognoser
• deklarationer
• att skapa och följa upp nyckeltal
• kostnads-, lönsamhets- och intäktsanalyser
• ekonomistyrning och projektuppföljning

Initialt kommer rollen vara av mer operativ karaktär med fokus på det dagliga löpande arbetet och att sätta struktur och rutiner för att på sikt fokusera mer på analys, styrning, uppföljning och utveckling samt att vara ett affärsmässigt stöd till VD, teamledare och kontorschefer. Du är placerad på kontoret i Malmö, men arbetar även med kontoren i Helsingborg och Kristianstad.

Din bakgrund och person
Du trivs i en roll där du verkar såväl affärsstödjande med ansvar för att sätta och driva de finansiella strategierna som att vara hands-on i det återkommande löpande redovisningsarbetet. Vi tror att du är civilekonom och att du arbetat som ekonomichef eller motsvarande i tidigare roller. Vi ser gärna att du har erfarenhet från mindre/medelstort företag och kan se helheten och flödenas betydelse och inverkan på verksamheten. Erfarenhet av projektbaserad verksamhet är mycket meriterande. Affärssystem och Excel är en naturlig del av din vardag och erfarenhet.

Du är en engagerad och jordnära person med ett stort hjärta som hugger tag när och där det behövs och som tycker om att arbeta affärsnära. Du sätter din egen agenda, driver framåt, levererar kvalitet och agerar givet verksamhetens bästa på ett nytänkande sätt. Såväl din noggrannhet och struktur som din förmåga att kommunicera och hålla en dialog med många intressenter inom organisationen är av största vikt. Du är av uppfattningen att din funktion är av det servicebetonade slaget och du är en generalist som tycker om när det händer mycket och du trivs med en inte alltid helt inrutad vardag.

Ansökan
Vill du vara med på Bengt Dahlgrens fortsatta utveckling är du varmt välkommen med din ansökan, sök snarast då vi arbetar med löpande urval. I denna rekrytering samarbetar Bengt Dahlgren med SJR in Scandinavia. Har du frågor om rollen eller processen hör du av dig till ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102.

Om företaget
Bengt Dahlgren är ett privatägt teknikkonsultföretag som erbjuder professionella tjänster genom hela bygg- och förvaltningsprocessen. Bengt Dahlgren har idag ca 500 medarbetare och arbetar både nationellt och internationellt. Besök oss på www.bengtdahlgren.se

Liknande jobb

Liknande jobb